StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (20 oktober 2008)

* Gewezen verdediger JOHN HALLS tekende een éénjarig contract bij BRENTFORD, één van de vele Londense clubs. Brenford bestaat reeds sinds 1889 en speelt in de tweede afdeling. Onze andere Arsenalspelers zitten respectievelijk bij Preston North End(Liam Chilvers), Plymouth Argyl(Graham Stack) en Aston Villa(Steven Sidwell).

* Heel wat ex-Beverenspelers waren de afgelopen weken actief in de uefa-cup. ARTHUR BOKA en Stuttgart schakelden het Bulgaarse Varna uit en zitten nu in de Poule van Standard. YAPI YAPO haalde het niet met Young Boys Bern tegen Club Brugge. Yapi staat wel in de belangstelling van de Britse teams Stoke City en West Bromwich Albion. Eerder had Bern Debrecen uitgeschakeld en toen scoorde Yapi.

* Ook Zezeto en Junior bekeren verder. Metalist Karkhiv schakelde verrassend het Turkse Besiktas uit door thuis met 4-1 te winnen. Junior is momenteel wel geblesseerd. Met Herta Berlijn, Galatasaray, Olympiakos en Benfica treffen onze twee Ivorianen mooie maar aartsmoeilijke tegenstanders. Marcin Zewlakov haalde met zijn club, het Cypriotische Apoel Nicosia een mooi 1-1 gelijkspel tegen Schalke 04 maar werd toch uitgeschakeld. Eén van de tegenstanders van Club Brugge wordt Fc Kopenhagen met in haar rangen een gewezen Beverse aanvaller, nl. de Braziliaan Junior Guimaraes. Junior, bij Kopenhagen spelend onder de naam Ze junior scoorde al ZES keer in de Uefacup dit seizoen. Ook MEDI MAKLOUFI, ooit een seizoen actief op het Beverse middenveld mocht dit seizoen proeven van Europees voetbal. Hij komt immers uit voor het Luxemburgse Grevenmacher. Ze verloren echter kansloos tegen het Ijslandse FH HAFNARFJORDUR.

* Niet minder dan 11 academiens werden opgeroepen voor de nationale ploeg van Ivoorkust voor hun match tegen Madagascar. In de selectie o.m. Copa, Eboue, Boka, Yapi, Lolo, Cafu en Yaya Toure...allemaal SK Beveren.

* IGORS STEPANOVS die deze maand zijn 100ste interland speelt voor Letland (tegen Zwitserland) was 2 weken op proef bij het Nederlandse De Graafschap maar kreeg uiteindelijk geen contract.

* MARNIK BOGAERTS heeft terug de shoes aangebonden. De ondertussen 41-jarige middenvelder die ooit de duizendste goal voor Beveren in eerste klasse maakte speelt bij de derde provincialer uit zijn woonplaats Stal-Koersel.