StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (2 maart 2009)

* Drie ex-spelers waren nog actief in de 16de finales van de uefacup. Michal Zewlakow werd met Olympiakos uitgeschakeld door het Franse St-Etienne. Ook Arthur Boka die de terugmatch wegens een blessure miste werd met Stuttgart uitgeschakeld door Zenit St-Petersburg. Alleen VENANCE ZEZETO kon met Metallist Kharkiv doorstoten. Ze wonnen twee keer van Sampdoria Genua al bleef Zezeto twee keer op de bank gekluisterd.

* WIM HOFKENS ging vorige maand aan de slag als nieuwe trainer van de Antwerpse eerste klasser BELGICA EDEGEM. Hij zat reeds meer dan een jaar zonder ploeg nadat hij in augustus 2007 was ontslagen bij het Nederlandse Hoek. In het dagelijkse leven komt Wim aan de kost als concierge in de LESSIUS-hoge school in Antwerpen.

* CEDRIC BUSSCHAERT doet de rest van het seizoen dus zeker uit op de Freethiel. In een vriendschappelijk treffen tegen OH Leuven scoorde hij één van de 4 Beverse treffers.

* Ex-verdediger SERGEI KRESIC werd na een 0 op 15 ontslagen als coach van de Spaanse eerste klasser Numancia. Nochtans begon het seizoen voor Kresic fantastisch eind augustus. Hij won toen immers van Barcelona en het zou ZES MAAND duren vooraleer Barcelona nog eens zou verliezen in de Spaanse competitie.

* De Beverse reservenkeeper BRINNY DECK verdedigt volgend seizoen het doel van tweede provincialer Herleving Sint-Pauwels. Hij vervangt er een ander Bevers jeugdproduct in de goal, Jasper Van Kerckhoven. Ook MARIO CATHOIR speelt volgend seizoen voor Sint-Pauwels, net als DANNY HEYRMAN (ook al ex-Beverse jeugd). Melsele wordt trouwens getraind door Beverenaar MARC VERCAUTEREN.