StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (14 april 2009)

* Na de felbevochten zege tegen Lierse hebben de Beverse doublures VIER punten voorsprong en een match minder gespeeld...goed op weg dus naar de titel. Als het echt officieel is komen we daar op terug. We doken eens in het verleden en constateerden dat het de ZEVENDE titel is voor de beloften (of de reserven zoals ze vroeger werden genoemd) in de bijna 75-jarige clubgeschiedenis. De allereerste dateert uit het seizoen 1950-51 toen Beveren in bevordering uitkwam. Doelman Roger Aendenboom en de veldspelers Fiel Van Puymbroeck, Ward Goossens, Louis en Daniël Michelet, de Engelsman Ernest Howlett, de Pool Karol Zmiskol, Louis Van Goethem, Henri Van Gool, Miel Kuyckx, Frans Lingier, Omer Van Dam, Eugene Van Hove, Julien Van Leuvenhaeghe en Achilles De Vos waren de fiere kampioenen. En ook Dan Van Gasse depanneerde regelmatig het reserventeam (en speelde dan op zondag ook gewoon mee met de eerste ploeg).

* Ook de tweede titel werd in vierde klasse behaald, in 1960-61 onder trainer Fons De Winter. De klus werd geklaard door de keepers Hilaire Peersman en Adriaan Roelen en de veldspelers Willi Laureys, Julien Van Gool, Herman Claessens(de bakker uit Kruibeke), Roger Vereecken, Omer Van Damme, Charel Van Eycken, Paul Van Kemseke, Willy De Dobbelaer, Peet Covens, Freddy De Bruyn, Arthur De Smet, Raymond Vercauteren, Andre Van Den Broeck en de jonge Flor Van De Velde. In 64-65 werd Beveren kampioen in 3eA maar verloor de algemene titel met 7-1 tegen de andere kampioen Overpelt.

* In EERSTE klasse leek Beveren dicht bij de landstitel in 78-79 (de grote broers van het eerste elftal haalden het wel). Een heel jaar stonden ze op kop maar op de slotdag werd met 6-3 verloren met een gehandicapte ploeg omdat drie spelers (Danny Pfaff, Herwig Vosters en Gunther Dauwe) afwezig waren wegens een beloftentornooi in Nederland).

* Trainer OMER JANSSENS zorgde toch voor twee opéénvolgende landstitels voor de reserven. In 82-83 met de keepers Dirk Rosez, Kurt Van Meirvenne en Rudy De Kerf en de spelers Danny Pfaff, Eddy Maes, Hans Christiaens, Julien Lodders, Freddy Buyl (die wegens blessure toen dat seizoen geen enkele match in het A-team speelde), Marnic Verhelle, kapitein Paul De Bruyn, Kenny Gerin, Eric Van Der Jeugt, Ludo Janssens, Marc Bettens en de Brit Dave Alcock, revaliderend na een operatie. Het jaar nadien weer prijs. Toen was Marc Bettens kapitein, Luc Put topschutter en naast een pak van de hierboven vermelde spelers ook nog Frank Peeraer, Carl Massagie, Dirk Michelet, Ivo Laureyssen, Danny Vervoort, Robby Buyens, Cees Stoutjesdijk, Akke Ganpat en Gerry Toté.

* In 96-97 ten slotte, ook in tweede klasse konden de trainers Bob Rogiers en Willy Vermincksel vieren met de doelmannen Erwin Lemmens, Filip Faes en Jurgen De Maeyer en de spelers Wesley De Smet, Yves Buelinckx, Thierry Flies, Jimmy Smet, Stijn Vlaminck, Igor Kozlov, Kristof Mannaert, Frank Magerman, Jo Van Rumst, Jeffrey Saman, Hans Tindemans, Glen Vermincksel, Toon Rombaut, Tom en Kristof De Jonghe, Davy Theunis, Kristof De Witte, Steven Baert, Andy Vereertbruggen, Kevin Somers, Jurgen Van Assche en Tim De Bondt.

RB