StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (14 juni 2009)

* Ex-coach REGIS LAGUESSE (die ooit op Cortewalle huwde met zijn jonge Congolese vriendin) zit opnieuw in Afrika. Na enkele seizoenen trainerschap in Thailand werkt hij nu voor de "POUMIE Football Academie" in Kameroen dit in afwachting van een nieuw trainersavontuur.

* YANNICK SALEM is op proef bij de Duitse club Eintracht Trier. Trier speelt in de Regionalliga West (vierde klasse) en wordt getraind door 30-voudig Duits international Mario Basler.

* Half mei overleed GERARD PIETERS op 86-jarige leeftijd. Hij was jarenlang lid van het jeugdcomitee van SK Beveren. In de periode 1977-1980 maakte hij ook deel uit van het Beverse hoofdbestuur. In de glorieperiode van de club werd in 1977 het bestuur drastisch uitgebreid met 6 mensen. Naast Gerard Pieters waren dat nog Homeer Ampe, Willy De Ceuster, Marcel Relaes, Paul Noppe en Ghislain Cordeel. Gerard kreeg toen de prestigieuze functie, enig in de annalen van de club, van stadiondirecteur. Geboren en getogen in de Klapperhoek was dat op zijn lijf geschreven. Nog meegeven dat Gerard in zijn eigen jeugd wielrenner was en het tot bij de amateurs schopte. Zijn 3 zonen speelden voor Beveren en de oudste JAN haalde zelfs de eerste ploeg (later speelde hij nog voor o.m. Eeklo, Zele en Temse). Ook schoonzoon Rudi Peersman haalde de Beverse eerste ploeg.

* Gewezen spits BARTOSZ TARACHULSKI haalde met het Griekse KAVALA een knappe derde plaats in de tweede klasse. Kavala promoveerde vorig seizoen, toen ook al met Tarachulski in de rangen van derde naar tweede. Hij scoorde 8 keer in competitie dit seizoen.

* In de KIRINCUP maakten nogal wat onbekende Belgen hun debuut. Zo ook Radja NAINGGOLAN..die speelt bij de Italiaanse club PIACENZA waar de ondertussen 31-jarige gewezen Beverse middenvelder LUIGI RICCIO al jaren een vaste waarde is.

* 7 gewezen Beverse Ivorianen werden opgeroepen voor de drie interlands die Ivoorkust in juni nog moet betwisten : Copa, Eboue, Boka, Yaya Toure, Lolo, Gevinho en Kafoumba. De wedstrijden die moeten betwist worden zijn tegen Guinee, Kameroen en Burkina Faso. ARTHUR BOKA moest forfait geven omdat hij werd geopereerd aan de enkel. Reeds van in zijn Beveren-periode sukkelt hij met de rechterenkel...een operatie bleek onvermijdelijk. Hij is vier weken out en mist ook de eerste voorbereidingen bij Stuttgart. De eerste partij op Guinee werd moeizaam met 1-2 gewonnen, de winninggoal kwam van ROMARIC. Ook de tweede match, gespeeld in Abidjan tegen Kameroen eindigde op 2-1 voor Ivoorkust met opnieuw een treffer voor Romaric (de eerste goal kwam van Drogba). De partij tegen Kameroen was een benifietmatch voor de slachtoffers die er vielen na de match Ivoorkust-Malawi van 29 maart ll. (19 doden en 132 geblesseerden).

RB