StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (27 september 2009)

* ALAIN KOUDOU, beter gekend als ARUNIN A, heeft onderdak. Hij tekende een contract bij RED STAR PARIS 93 (in de Franse vierde klasse). De voorbije jaren was Arunina actief bij Wezet en Olympic Charleroi. Red Star Paris werd ooit opgericht door JULES RIMET in 1897. Jules Rimet was ook de bedenker van de WERELDBEKER, die trouwens zijn naam droeg (tot Brazilië hem DRIE keer won en de Jules Rimet-beker definitief mocht houden). Tussen 1996 en1998 speelde de Hongaar JOZEF KELLER, ooit een half seizoen bij Beveren, ook bij Red Star Paris, toen nog een subtopper in tweede klasse.

* Ondanks de nederlaag tegen Waasland waren de commentaren vrij lovend in de pers. Ook het feit dat Beveren met 11 Belgen speelde ... het was lang geleden dat dat nog eens gebeurde (spelen zonder buitenlanders). We gingen op zoek hoe lang en kwamen terecht in het seizoen 1975-76 toen Beveren de enige ploeg in de Liga was die aantrad zonder buitenlanders. Beveren werkte dat jaar een 25-tal matchen af zonder buitenlanders (Pfaff, Verelst, Buyl, Vangenechten, Van Goethem, Roelandt, Schrauwen, Coninx, Stevens, De Baere,Van Gremberghe en Jean Janssens vormden toen de ploeg) Slechts sporadisch deden dat seizoen de Nederlanders Hans Engbersen en Pat Verhoosel mee. In die periode werd JM PFAFF gehuldigd voor zijn 100ste match in eerste klasse, door o.m. de toen 16-jarige PATRICK VAN WESEMAEL ... in een met 1-0 gewonnen match tegen KV Mechelen was dat.

* Half september overleed op 65-jarige leeftijd ROB VAN DER STEEN. Rob, van Nederlandse origine, was eind de jaren 80, begin de jaren 90 journalist bij “Het Vrije Waasland” waar hij de wedstrijden van KSK Beveren versloeg en in zijn rubriek “Steen op de maag” randinformatie verschafte. Na het verdwijnen van Het vrije Waasland startte hij zelf een voetbalkrant, een zaalvoetbalkrant en een biljartkrant op. Vorige week werd hij begraven, twee dagen na de begrafenis tradt zijn zoon Yuri, ooit nog enkele jaren jeugsspeler bij Beveren, in het huwelijksbootje.

* Met zijn 17 jaar en 5 maand is JORDY DE JONGHE de op één na jongste keeper die ooit voor Beveren uitkwam in competitie. Alleen FILIP DE WILDE doet beter, die was pas 17 jaar en 3 maand toen hij debuteerde. Dan volgt DAVINO VERHULST (18 jaar 2 maand, al was die juist 17 jaar geworden toen hij moest spelen tegen Benfica), FREDERICK LEDENT (18 jaar en 2 maand), JEAN-MARIE PFAFF(18 jaar en 5 maand), GEERT DE VLIEGER (18 jaar en 7 maand), BRAM DE BRUYN (18 jaar en 10 maand), ERWIN LEMMENS , DIRK ROSEZ en TRISTAN PEERSMAN (19 jaar en 4 maand), DAVID VAN STEEN en ROGER MOUS (19 jaar en 5 maand), GLENN PIESSENS (19 jaar en 9 maand) en KRIS FISSERS (19 jaar en 10 maand).

RB