StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (1 november 2009)

De verloren bekermatch op Roeselare was de 177ste Bekermatch uit de historie van de club. Het was voor de derde keer dat Roeselare onze tegenstander was. In het seizoen 1954-55 gingen we voor de beker op bezoek bij SK Roeselare. Beveren was toen hekkensluiter in derde klasse, Roeselare koploper in vierde. Beide teams hadden reeds twee bekerrondes overleefd. Beveren was op verplaatsing eerst sterker dan HACCOURT(0-3) en klopte later ook PEPINSTER met 0-5. In Roeselare ging Beveren met 4-0 de boot in. Onze latere trainer ROBERT GOETHALS speelde toen bij Roeselare. Het team dat zwaar verloor bestond uit doelman De Winter en de veldspelers Van Hoecke, roger Van Moer, Van Hove, Omer Joris, Omer Van Damme, Omer Moortgat, De Zutter, Francois Vercauteren, De Poortere en Jefke Franssens.

Ook in 1992-93 was er een ontmeting voor de Beker tussen Beveren en Roeselare. Het andere Roeselare, CLUB dus kwam op bezoek. Robert Goethals was daar toen technisch directeur. Bij Beveren stond PASCAL VAN GEEM in de ploeg en was PETER RUFAI reservedoelman. Yves Essende scoorde al vrij vlug en Jacky Boonen deed er nog twee bij. Uiteindelijk werd het 3-1.

Van de huidige kern heeft KRISTOF LARDENOIT het meeste aantal bekerwedstrijden met Beveren op zijn actief. Hij komt aan 16 en vervoegt in de eeuwige ranglijst daarmee Andre De Poortere, Eddy Maes, Frank Peeraer, Patrick Gorez en Robby Buyens.

RB