StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (11 november 2009)

* De Frans-Senegalese verdediger ANDREAS MANGA die 2 seizoenen geleden via trainer Alex Czerniatinsky vanuit Union op de Freethiel belandde heeft opnieuw een ploeg. Na zijn ontslag in Beveren - nadat hij enkele zware onverantwoorde fouten maakte - geraakte hij niet meer aan de bak. De ondertussen 29-jarige verdediger was ook in Frankrijk niet meer gewenst nadat hij daar ook een maandenlange schorsing opliep. Enkele testen in Engeland mondden niet uit in een contract. In Cyprus lukte het dit seizoen wel. Hij kon daar aan de slag bij tweede klasser PAEEK KYRENIA. Kyrenia is een stadje in het noorden van Cyprus en telt een 30.000 inwoners. De plaatselijke voetbalclub promoveerde in 2008 naar tweede afdeling en is ambitieus. Naast Manga heeft de club ook nog spelers uit Mauretanië, Portugal, Zimbabwe, Macedonië en Bulgarije onder contract. De ploeg heeft als clubkleuren geel-zwart maar na de Turkse invasie enkele decennia terug werd het geel tijdelijk vervangen door het wit (wit van de hoop zodat de invasie ooit ongedaan zal worden gemaakt).

* Voor AKWASI ODURO is het seizoen in Noorwegen slecht geëindigd. Oduro die een contract heeft tot december 2011 bij BODO GLIMT eindigde met zijn club voorlaatste in de eerste divisie. Oduro speelde 15 competitiewedstrijden. Hij kwam bij de club toen het seizoen al een maand bezig was. Hij is de enige Belg in de Noorse competitie.

* Sommige fans roepen terug op LUCIANO OLGUIN…..hoeven ze echt niet te doen. De Argentijn heeft de laatste 6 wedstrijden geen basisplaats meer bij Pierikos Katerini. Alleen de eerste 3 matchen stond hij in de basis, maar werd aan de rust telkens vervangen. Later kreeg hij nog 2 kleine invalbeurten en 4 wedstrijden kwam hij gewon niet aan de bak. Net als Beveren bengelt Pierikos onderaan in tweede klasse. Het plaatste zich wel voor de derde ronde van de Griekse beker waar het in januari naar het grote Panathinaikos Athene moet. Wie het in diezelfde reeks wel beter doet is een andere ex-Beverenspits, BARTOSZ TARACHULSKI. Die is wel een vaste waarde bij DIAGOROS RHODOS. Hij scoorde ook al.

RB