StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (18 december 2009)

* Ex-Beverenmiddenvelder STEPHAN VEREYCKEN is sinds 1 december de nieuwe teammanager van Club Brugge. Deze nieuwe functie werd gecreëerd om vooral de buitenlandse spelers bij te staan in al hun praktische problemen. Vooral bij de zogenaamde 'whereabouts' is de hulp nodig. Elke profspeler moet namelijk op geregelde tijdstippen zijn locatie doorgeven aan het antidopingagentschap, zodat die hem 24 uur op 24 kan bereiken.

* Voor het tweede jaar op rij zat YAYA TOURE in de selectie van France Football voor de verkiezing van de Gouden Bal. Zijn ploegmaat Lionel Messi won en Yaya zelf moest tevreden zijn met één punt.

* In de Franse Ligue 1 slaagde Grenoble erin om 14 (!) competitiewedstrijden op rij te verliezen. Ex-Beverenmiddenvelder LAURENT MACQUET kreeg de laatste drie wedstrijden opnieuw een basisplaats en wonder boven wonder speelde de club plots driemaal gelijk. De tegenstanders waren anders niet van de minste en hadden allen een plek in de top vijf: Monaco, Lyon en Lorient.

* PIETER VERVAET was een tijdje geblesseerd, maar dat belette hem toch niet om met de Belgische nationale ploeg (U-17) twee interlands af te werken tegen Rusland. De eerste werd verloren in Balen met 0-1. In Tielen (op het terrein van FC De Kempen) werd dan weer met 3-2 gewonnen. Het terrein van Tielen is Pieter niet onbekend, want hij speelde er in augustus reeds twee oefenwedstrijden: 1-1 tegen Kayserispor en 1-0 tegen KV Mechelen. Zowel de ploeg van Pieter Vervaet als die van Marvin Peersman plaatsten zich voor de volgende groepsronde van het EK. De wedstrijden hebben plaats in de lente van 2010 zodat KSK Beveren beide spelers een tijdje zal moeten missen. De exacte data liggen nog niet vast. De tegenstanders zijn wel al gekend. Marvin Peersman en de U19 dus moeten het opnemen tegen Kroatië, Schotland en Montenegro. Pieter Vervaet en de U17 tegen Spanje, Polen en Noord-Ierland.

* Ex-speler ALEXANDRE TOKPA was een week in Cyprus om er te testen bij de eerste klasser DOXA KATOKOPIAS. 16 van de 19 spelers zijn er buitenlanders (vooral Brazilianen, Angolezen en Portugezen). Tokpa ligt nog tot medio 2010 onder contract bij Roeselare.

RB