StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (17 januari 2010)

* Om de aanval te versterken kwamen er enkele spitsen op proef. Eerst was er de internationaal van Guadeloupe, MICKAEL NICOISE die momenteel bij het Griekse Etnikos Achnas onder contract ligt. Vorig seizoen was hij nog een vaste waarde bij het Zwitserse Neuchatel (25 wedstrijden). Ook bij Moeskroen en Brussels had hij in het verleden een basisplaats. In 2006 versierde hij door zijn goede prestaties bij Brussels nog een transfer naar het Turkse Genclerbirligi. Een overgang naar Beveren kwam er echter niet.

Wie wel een uitstekende indruk naliet op training was de 22-jarige Nigeriaan AMODOU ABDULLEI (°20/12/1987 in het Nigeriaanse Kano) uit het Duitse Speicher. De look-alike van Emmanuel Adebayor komt uit de jeugdwerking van Eintracht Trier. Als 19-jarige verhuisde hij naar SSV ULM 1846 in de Regionalliga (11 wedstrijden). In januari 2008 verhuisde hij voor zes maand naar TSG Thannhausen. Vorig seizoen ging hij opnieuw bij Ulm aan de slag. Hij begon dit seizoen bij BC Aichach maar in october ging hij voor een maand naar Engeland om er te testen bij Brighton and Hove Albion (2 wedstrijden waarin hij met een geweldige retro scoorde...een beetje zijn handelsmerk want bij Ulm werd een identieke goal ooit verkozen als doelpunt van de maand), Wycombe (daar scoorde hij ook al tegen Peterborough United) en Gillingham (tegen Crystal Palace). Ondanks de vele goede kritieken in de Engelse pers leidden die testen nooit tot een vaste verbintenis. Eens het transferverbod voor Beveren opgeheven zou hij hier wel mogen blijven.

* BART VAN DEN EEDE speelt de rest van het seizoen in Nederland. De gewezen spits van Beveren kan bij onze Noorderburen op heel wat respect rekenen. In de zomer van 2000 verliet hij Beveren : hij speelde voor Beveren 87 eersteklassewedstrijden(14 goals) en 24 matchen in tweede klasse(10 goals). Zijn debuut in de Nederlandse competitie was direct een voltreffer. Bij Fc Den Bosch scoorde hij 23 goals en de ploeg promoveerde naar eredivisie. Van Den Eede die ook nog voor NAC Breda, NEC Nijmegen en Willem II Tilburg uitkwam speelde naast 32 matchen in eerste divisie uiteindelijk 115 wedstrijden in de eredivisie. Daarin scoorde hij 27 keer. In 2007 keerde hij terug naar België, meer bepaald naar Westerlo. Nu breit Bart een vervolg aan zijn Holland-verhaal bij eerste klasser Eindhoven, ploeg van trainer Jan Poortvliet. Andere Belgen bij Eindhoven zijn Jelle De Bock (ex-Waasland) en Prince Asumbonteng (ex-GBA).

* LEE ROY DE KEERRSMAECKER wordt door Beveren verhuurd aan de buren van FC Nieuwkerken. De technisch begaafde middenvelder werd eind vorig seizoen opgenomen in de Beverse A-kern na een goed seizoen bij de beloften. Lee Roy kreeg zijn opleiding bij Lierse. Door blessures miste hij een deel van de voorbereiding en werd door Boskamp naar de B-kern gezet.

* Voor de derde keer in zijn loopbaan trekt RENE DESAEYERE, ex-trainer van Beveren naar Azië. De Thaise kampioen Muangthong United wordt na het Japanse Cerezo United en het Koreaanse Ilhwa Chumna de derde Aziatische ploeg van Desaeyere. Zijn nieuwe ploeg is nauw verbonden met JEAN-MARC GUILLOU. 5 jaar geleden stichtte Guillou met de Belg Robert Procureur een academie in Bangkok. Stilaan geraken de academiens op leeftijd om een eerste elftal aan te treden. Daarom werd drie jaar geleden een derde klasser uit Bangkok overgenomen (Muangthong United). De ploeg werd drie keer op rij kampioen en mag zich dus nu Thais landskampioen noemen. Meteen hebben de beste spelers uit de Academie JMG een ploeg van niveau om hun kunnen te etaleren.

RB