StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (7 februari 2010)

* Het afgelopen Afrikaans landenkampioenschap In Angola bracht onze gewezen verdediger KUAMI AGBOH opnieuw in de kijker. Voor de aanvang van het kampioenschap werd de nationale ploeg van TOGO door rebellen aangevallen. Er vielen doden en Togo gaf forfait. In de Belgische kranten kwamen ploegfoto's van Togo die blijkbaar niet meer zo recent waren want Agboh stond er nog bij en het is al een jaar of 3 geleden dat hij nog meespeelde ... ondertussen is zijn proflopbaan voorbij want een slepende achillespeesblessure verplichtte hem na zijn tweejarig Fins avontuur te kappen met het voetbal. Hij keerde terug naar Frankrijk en ging er als sportfunctionaris aan de slag bij de stad Auxerre. Op lager niveau speelt hij nog wel bij Stade Auxerrois en hij traint er ook de U15.

* 2010 begon slecht voor MAREK KUSTO .... hij werd immers ontslagen als trainer van de Poolse vierde klasser MKS Limanovia. Marek was anderhalf jaar aan de slag in het Zuidpoolse stadje Limanovia, niet ver van de grans met Slowakije.

* JIMMY MULISA, vorig seizoen in de terugronde goed voor 5 Beverse goals werd door Roeselare uitgeleend aan de Roemeense eerste klasser Ceahlul Piatra Neamt, momenteel laatste in Roemenië. Piatra Neamt zal bij de Beverse fans wel een belletje laten rinkelen want half weg de jaren 90 kwam de ploeg op de Freethiel winnen in het kader van de Intertotobeker.

* LAURENT MACQUET verhuisde tijdens de winterstop verrassend van Grenoble naar tweede klasser Vannes...verrassend omdat Laurent na vele maanden bankzitten eindelijk een vaste stek had verworven in de ploeg van het Stade des Alpes in Grenoble. Het debuut was een beetje in mineur want er werd verloren met 0-2 van Nîmes en Macquet keek tegen een rode kaart aan. Revanche kwam er de week nadien toen Vannes met Macquet diens ex-ploeg Grenoble uit de Franse beker bonjourde(3-2).

* LUCIANO OLGUIN begon 2010 met een bekerduel met tweede klasser Pierikos op het veld van topclub Panathinaikos. Luciano mochts slechts de laatste zes minuten invallen met het oog op de verlengingen maar die kwamen er niet want Pierikos slikte in blessuretijd nog een goal en verloor met 2-1. In competitie scoorde Olguin 5 goals in 15 wedstrijden. Zijn club Pierikos vertoeft in de onderste regionen van de Griekse tweede klasse.

RB