StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (28 maart 2010)

* KSK Beveren is reeds aan zijn vierde hoofdtrainer toe. Na Johan Boskamp, Marc Van Britsom en David Penneman is het nu de beurt aan de 50-jarige CHRIS ANDRIES om de club in tweede klasse te houden. In lagere afdelingen, met o.m. 7 titels op zijn palmares, heeft de uit Deurne afkomstige lesgever aan de politieschool al een hele reputatie opgebouwd.

Als jeugdspeler was Chris aangesloten bij Antwerp, als twintiger was hij jeugdtrainer bij Germinal Ekeren. In 1992 belandde hij in het Waasland. Twee jaar lang was hij hoofdtrainer bij derde provincialer Gerda. In 1994 haalde Jong Vlaanderen Kruibeke hem binnen om de verloren plaats in tweede provinciale terug in te nemen. Kruibeke stootte echter op het toen pas opgerichte en ongenaakbare Fc Nieuwkerken. Het jaar nadien lukte het wel. Kruibeke stond half november los op kop toen Andries het Kruibeekse bestuur opbelde met de mededeling dat hij opstapte en bij Nieuwkerken aan de slag ging om Guido Ferket op te volgen. Kruibeke ging op zijn elan verder en speelde kampioen, Nieuwkerken onder Andries, begon aan een remonte en promoveerde naar eerste provinciale...twee titels in één seizoen dus voor Andries die bij tweede klasser SK St-Niklaas de kans kreeg om assistent te worden van Raoul Peeters. Twee jaar bleef hij daar, eventjes vervulde hij ook die rol bij eerste klasser Aalst (onder Urbain Haesaert die Andries nog kende van bij Germinal). In de loop van het seizoen 98-99 verving hij bij Red Star Haasdonk Franky Janssens als hoofdtrainer. Hij werd daar kampioen in 1ste provinciale en bevordering. Een derde titel op rij kwam er in 2001-2002 met Bornem, ook al in 1ste provinciale. Verder trainde hij daarna nog Oudenaarde, Fc Nieuwkerken, TK Meldert (in derde klasse toen), Temse waarmee hij in 2004-2005 kampioen werd in 1ste provinciale. Met Oudenaarde werd hij kampioen in bevordering. In 2007 werd hij coach van Willebroek, maar stapte daar al vlug op om Temse over te nemen. Ook dat werd een succesverhaal want hij loodste KSV naar derde klasse. Verrassend ,want het ganse jaar door stond Temse mee op kop, werd hij daar onlangs opzij gezet. Eventjes pakte hij tweede provincialer in nood Herleving Sint-Pauwels over maar toen hij op de Freethiel de kans kreeg aarzelde hij niet. Ook eind vorig seizoen werd zijn naam reeds genoemd als opvolger van Alex Czerniatinsky maar toen werd , jammer genoeg, de voorkeur gegeven aan Boskamp.

* JARED RUYMAEKERS speelt volgend seizoen bij Svelta Melsele. In 2004 kwam hij in de Beverse A-kern, hij was toen 18. In de voorbereiding mocht hij invallen in de match tegen Arsenal , hij mag dus zeggen dat hij tegen FABREGAS en VAN PERSIE heeft gespeeld. Samen met leeftijdsgenoot NICK VAN GOETHEM mocht hij mee voor de Europacup naar Vaduz in Liechtenstein. In 2005 verhuisde hij naar Hamme maar die overgang werd geen succes want buiten een paar vriendschappelijke matchen (o.m. ook tegen Beveren) kwam hij zelden in de eerste ploeg te staan. Het afgelopen seizoen speelde Jared in het liefhebbersverbond van Walivo bij een team uit Nieuwkerken (de Harlem Globetrotters).

* Voor PIETER COLLEN zit de competitie in Australië er op bij BRISBANE. Door twee nederlagen op het eind zakte Brisbane nog van de 6de naar de 9de plaats in de rangschikking (de voorlaatste). Het is nog even afwachten of hij er een contractverlenging krijgt. Collen was wel onbetwistbaar een vaste waarde in het team en speelde constant de volle negentig minuten. De Nederlandse ex-internationaal PATRICK KLUIVERT was in het competitieslot nog bij Brisbane om er zijn trainersstage af te maken.

RB