StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (24 mei 2010)

* De laatste officiële wedstrijd van KSK BEVEREN had plaats op 9 mei 2010 op het veld van vierde klasser DUFFEL. Voor Duffel was het een laatste voorbereiding voor de promotieeindronde in bevordering. Ex-Antwerpspeler William Verbeeck en de gewezen RC Mechelenspelers Callichio, Elayadi en Marcos Lucas zijn zowat de bekendste spelers van Duffel. Beveren speelde met een veredeld beloftenelftal en won met een knappe goal van YVES KABWE met 0-1. Drie jonge testers (van GBA) stonden in de basis : BRIAN HOFMANS, ALEXANDER VERNIMMEN en MIGUEL DOS SANTOS. Verder speelden mee op Duffel, doelman MAUROO JANSSENS en de veldspelers Jasper Sulmon, Lauren Pringels, Yves Kabwe, Xavier Verstraeten, Sven Van Nevel, Gianni De Keersmaecker, Ilian Smolders, Sam Gijsbrechts, Troy Rensing en Yannick Cathoir.

* Het YOUNG BOYS BERN van YAPI YAPO verspeelde op de laatste speeldag de Zwitserse titel. Op een bepaald moment had de club NEGEN punten voorsprong. Keerpunt was het moment dat Yapi bekend maakte dat hij een driejarig contract had getekend bij concurrent BASEL. Yapi verhuisde naar de bank en werd de laatste speeldag, de match Bern-Basel uit de selectie gelaten. Basel won met 0-2 en werd de nieuwe kampioen. Na Yaya Toure, Eboue en Romaric mag hij dus ook naar de Champions League. Gervinho en Rijsel verloren op de laatste speeldag en zakten van plaats 2 naar 4 en verloren zo ook hun CL-ticket.

* Het contract van MOHAMMED DIALLO bij het Zuidafrikaanse AJAX CAPE TOWN werd niet verlengd zodat zijn verblijf daar beperkt bleef tot 1 jaar. Diallo speelde 12 competitiematchen voor Ajax. Het Zuidafrikaanse voetbal is hier wel onbekend maar op gebied van marketing, TV-rechten en omzet behoort de Premier Soccer League van Zuid-Afrika tot de top ZEVEN van de wereld..spelers - en trainerslonen zijn navenant. Zo verdient de Bulgaar Stoichov als trainer 75.000 euro per maand bij één van de zwakke broertjes uit de reeks. Bij Ajax Cape Town was het afgelopen seizoen FOPPE DE HAAN trainer.

* Deze week had de finale van de Champions League plaats tussen Bayern Munchen en Inter Milaan, uitgerekend op het moment dat ons eigen KSK Beveren werd opgedoekt. Zowel Munchen als Milaan beten ooit met 1-0 in het zand op de Freethiel. Op 21 maart 1979, toen de lente begon en het sneeuwde op de Freethiel zorgde WIM HOFKENS voor de 1-0...enkele jaren later trapte EDDY JASPERS een 1-0 winst op het scorebord tegen het al even grote Bayern Munchen.

* DAVID MEUL, keeper van CAMBUUR LEEUWARDEN miste ook maar net de promotie naar de eredivisie. In de play-offs verloor het met 2-0 van Go Ahead Eagles en kon in de return voor 10.000 toeschouwers niet verder komen dan een 1-0 zege. Melselenaar David Meul kon terug blikken op een schitterend seizoen...de ploeg eindigde tweede, met een straat voor op de derde maar door het play-offsysteem miste het de promotie. RB RB