StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (7 juni 2010)

* JEFFREY RENTMEISTER tekende een 3-jarig contract voor de Luxemburgse eerste klasser DUDELANGE. Hij verkoos de tweede uit de Luxemburgse competitie boven de Franse tweede klasser Amiens en de Duitse derde klasser Dusseldorf. Dudelange werd voor het eerst in ZES jaar GEEN kampioen en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats die wel recht geeft op een ticket voor de Europaleague. In Dudelange vindt hij zijn ex-trainer Marc Grosjean terug. Ook ex-Charleroikapitein Frank Defays speelt in Dudelange.

* JOACHIM VAN DAMME beëindigde zijn seizoen in glorie. Hij werd in laatste instantie opgeroepen voor het tornooi in Kroatië met de nationale U19-ploeg. Joachim speelde alle wedstrijden volledig uit. Tegen Kroatië werd met 2-1 verloren. Tegen Schotland werd het een 1-2 zege en tegen Montenegro wonnen de Belgen met 4-1. In die laatste match scoorde Van Damme de eerste treffer. Na het tornooi mocht hij een verbintenis tekenen bij Waasland...de club hoopt alzo een aantal leden van de harde KSK Beveren-kern toch nog over de streep te krijgen om volgend jaar opnieuw naar de Freethiel af te zakken.

* Naar aanleiding van het feit dat het HEIZELDRAMA 25 jaar geleden gebeurde, blikte "Het Nieuwsblad" terug op de voormatch van die dramatische Liverpool-Juventus. Twee Belgische miniemenploegen namen het tegen elkaar op. Het Nieuwsblad ging praten met vier van hen over de traumatische ervaringen die die jonge spelertjes toen ook meemaakten. Bij die 22 waren ook 4 Beverse spelers geselecteerd, nl. JOHAN VAN BERGEN (die later naar Tubantia vertrok en op jeugde leeftijd verongelukte), GERT ROBBERECHT (zoon van Gilbert, ooit nog in de Beverse eerste ploeg en nog actief als scheidsrechter in het Land van Beveren), KRIS MERTENS (afkomstig van Grembergen) en JOHAN VONCK (van Meerdonk). Vier dagen na het Heizeldrama was de finale van de Beker van België tussen Beveren en Cercle Brugge daar gepland. Uiteraard kon dat niet meer doorgaan en moest worden uitgeweken naar het Astridpark.

* Met Barry Boubacar Copa, Arthur Boka, Manu Eboue, Ndri Romaric, Yaya Toure en Gervinho heeft KSK Beveren ZES oud-spelers op het WK in Zuid-Afrika. YAPI YAPO die in de voorselectie zat viel in laatste instantie af. Ondanks het feit dat Beveren al jaren is weggegleden in de voetbalhierarchie, is het toch opmerkelijk dat er nog zoveel WK-deelnemers ooit tegen Beveren op het terrein stonden. Zo vonden we op deelnemerslijsten volgende spelers terug die ooit tegenover KSK stonden : de Zuid-Afrikanen Mokoena en Mphela, de Nigerianen Yobo, Afolabi en Odemwingie, de Duitsers Lahm en Cacau, de Fransman Clichy, de Spanjaard Fabregas, de Nederlanders Van Bronckhorst, Van Persie en Huntelaar, de Deen Bendtner, de Japanners Inamoto en Kawaguchi, de Ivorianen Kolo Toure, Kalou, Tiote, Gohouri, Dindane en Zokora, de Zwitsers Senderos en Lichtsteiner, de Zuid-Koreaan Lee Woon-Jae, de Griek Samaras, de Amerikaan Onyewu, de Algerijn Djebbour, de Serviërs Lazovic en Jovanovic, de Ghanezen Amoah en Quincy, de Kameroeners Makoun en Hamidou, de Braziliaan Luisao en de Portugees Simao.

RB