StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (22 juni 2010)

* Naast Jeffrey Rentmeister speelt ook spits Amodou ABDULLEI de komende seizoenen bij de Luxemburgse eerste klasser en vice-kampioen Dudelange. Jeffrey en Amodou spelen volgend weekend EUROPEES voetbal. In de Europa-league treffen ze de Deense ploeg RANDERS. Randers dankt voor een deel zijn Europese kwalifikatie aan een andere ex-Beverenspits, nl. de Braziliaan JUNIOR GUIMARAES die in de heenronde 7 keer scoorde voor Randers. Na de winterstop keerde hij terug naar Brazilië waar hij een contract versierde bij de Braziliaanse eerste klasser Vitoria.

* LUCIANO OLGUIN kiest ook weer andere oorden. Het Argentijnse woelwater scoorde afgelopen seizoen ZES keer voor de Griekse tweedeklasser PIERIKOS (hij speelde 26 van de 34 competitiematchen). Pierikos haalde de promotie-eindronde maar werd daarin kansloos laatste. In die eindronde pakte Olguin dom rood zodat hij maar 3 van de 6 wedstrijden betwistte. Hij zou nu de oversteek maken naar Australië om er te gaan spelen voor de kampioen SYDNEY FC. Met zijn zes goals moest Olguin een andere ex-Beverenspits laten voorgaan in de schutterslijst in de Griekse tweede klasse. De 35-jarige Pool BARTOSZ TARACHULSKI scoorde zeven keer voor DIAGOROS RHODOS en werd daarmee clubtopscorer.

* Middenvelder KRISTOF IMSCHOOT, opgeleid in Beveren, verlaat dan weer Dender om te gaan voetballen bij PARALIMNI uit Cyprus, de nummer acht in de hoogste afdeling. Enosis Neon Paralimni roept bij ietwat oudere Beverse supporters herinneringen op. In 1983 was Paralimni de tegenstander van Beveren in de Europacup II. Beveren moest eerst naar Cyprus waar het met 2-4 won (Schönberger, Garot, Kusto, Stalmans) en dat ondanks het feit dat de spelers een slechte nachtrust hadden ... de accomodatie was wel zeer luxueus, maar de rust werd voortdurend verstoord door het heen- en weer vliegen van gevechtsvliegtuigen die toen bezig waren met het bombarderen van Beiroet.

* Middenvelder BOB COUSIN, die de Beverensupporter vooral zal bijblijven om zijn DRIE rode kaarten op een dik jaar tijd (al hoewel Bob bij momenten ook geniale voetbalflitsen liet zien ) speelt volgend seizoen bij derdeklasser EENDRACHT AALST.

RB