StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (2 juli 2010)

* IVAN BOZIC, ook al een gewezen Beverenaanvaller begint aan zijn 4de seizoen bij HNK SIBENIK. Hij eindigde met zijn team vierde in de Kroatische eerste klasse, ook goed voor een Europees ticket. Sibenik treedt in de eerste ronde van de Europaleague aan tegen het Maltese Sliema Wanderers.

* Naar aanleiding van het WK in Zuid-Afrika was er op de Nederlandse zender IKON een reportage over de Kameroener EUGENE EKEKE, midden de jaren 80 spits bij Beveren. Hij scoorde ooit op het WK een prachtige goal tegen Engeland en is nu technisch directeur in de belangrijkste voetbalschool '"Brasserie de Cameroun" van Kameroen waar o.m. sterspeler Eto'o en Enoh van Ajax hun opleiding kregen. Op de VRT was dan weer MOHAMMED DIALLO (in Bevers gezelschap) te gast voor de match tussen Ivoorkust en Brazilië. De kleine Diallo speelde het afgelopen seizoen in Zuid-Afrika bij Ajax Cape Town en is nu op zoek naar een nieuwe ploeg. Herman Helleputte stak hem een helpende hand toe en Diallo mocht proefstomen bij Lierse.

* Sinds februari van dit jaar speelt de jonge REGILIO SEEDORF in Cyprus. De gewezen Beverse spits vertrok in de zomer van 2009 naar Fc Den Bosch waar hij opgenomen werd in de beloftenkern. Nu speelt hij bij de Cypriotische tweede klasser Atromitos Yeroskipol waar hij ploegmaat is van o.m. Mutavdic en Papa Kimoto, vroeger ook actief in de Belgische competitie.

* SK Beveren-Waasland begint zijn voorbereiding tegen landskampioen ANDERLECHT....L'histoire se répète...toen SK Beveren in 1966 voor het eerst uitkwam in tweede afdeling stond er in de voorbereiding ook een Beveren-Anderlecht op het programma, niet op de Freethiel wel in Heist aan Zee. Anderlecht met o.m. Van Himst, Puis, Plaskie, Bergholtz en De Vrindt blikte Beveren in met 5-0. PAUL VANGENECHTEN debuteerde toen voor Beveren. ARTHUR DE KEYZER, een 20-jarige linksbuiten overgekomen van Boom maar afkomstig van Volharding Hingene speelde toen ook mee. Achteraf kwamen er (in 44 jaar tijd) amper twee vriendschappelijke ontmoetingen bij tussen Beveren en Anderlecht die twee keer verrassend door Beveren werden gewonnen. Op 19 augustus 1973 werd het nieuwe terrein van FC DENDERLEEUW ingehuldigd met een match tussen Anderlecht en Beveren. Anderlecht met Ruiter, Van Himst, Rensenbrink, Coeck, Ladinsky en De Nul verlor met 0-1 via een goal van JOHAN CONINX, uitgerekend een ex-Anderlechtspeler. In januari 89 klopte Beveren Anderlecht met 4-1 in de BBL-cup (indoor). Kusto, Buyens, Van Britsom en Van der Heyden scoorden.

* Een ander frappante gelijkenis met vroeger is dat net als in 1966 OLYMPIC CHARLEROI (als de logika gerespecteerd wordt) de eerste tegenstander wordt in de BEKER VAN BELGIE : in 1966 werden we door Olympic op de Freethiel uitgeschakeld met de strafschoppen. Nu moet Beveren naar Charleroi, ploeg getraind door ex-coach ALEXANDER CZERNIATINSKY. Als die zware klus wordt geklaard zit een thuismatch tegen St-Niklaas erin (als die thuis tegen Heist winnen).

RB