StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (24 juli 2010)

Gebeten door de KSK Beveren-microbe, bezorgde Rudy Beck ons zijn immer interessante gele ditjes, blauwe datjes, vanop zijn vakantieverblijf in Ramatuelles. (nabij Saint-Tropez) Al even KSKB-gek wil ik jullie deze niet te missen nieuwtjes meegeven vanuit Robion in de Provence. KSK Beveren is levendiger dan ooit ! Met dank aan Rudy uiteraard ! Vanavond volgt een kort verslag van de vriendschappelijk wedstrijd KSV Bornem – Beveren-Waasland.

* Enkele Beverenspelers zijn op proef in Nederland. Zo mag GERT-JAN MARTENS testen bij AGOV uit Apeldoorn. De tweede klasser speelt tegen het Poolse Craovia Krakau met Martens in de ploeg.

* YVES KABWE en REGILIO SEEDORF mochten dan weer proefstomen bij FC OSS dat uitkomt in de nieuwe Nederlandse Topklasse. Er is een zaterdag- en een zondagtopklasse. De twee kampioenen spelen tegen elkaar en de winnaar mag - indien hij wil - overstappen naar de eerste divisie. Dus voor het eerst sinds 1972 zal er dus kunnen gedegradeerd worden uit de Hollandse eerste divisie. Kabwe en Seedorf verloren met Oss met 1-3 van het Turkse Sivasspor.

* ERNEST ASANTE, onze Ghanees, is op stage met de Noorse eerste klasser IK Start uit Kristiansand. ZORAN KOKOT wordt dan weer gemeld bij Vasas Boedapest.

* In Ivoorkust werd GERVINHO uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar. Hij klopte Drogba en volgt YAYA TOURE op. Gervinho blijft bij Rijsel ondanks een bod van 15 miljoen euro van Liverpool. Rijsel vroeg echter minstens 20 miljoen.

RB