StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (27 augustus 2010)

* Vandaag stellen we U onze drie doelmannen voor. We beginnen met titularis MICHAEL CLEPKENS.Tot 1997 speelde Michaël Clepkens bij Black Star Brussel. In 1997 belandde hij in de schitterende jeugdwerking van RWDM. Na het faillissement kwam hij automatisch bij Brussels terecht. In het seizoen 2004-05 werd hij opgenomen in de A-kern van Brussels als vierde keeper maar door de blessures van Patrick Nijs en Istvan Dudas zat hij geregeld op de bank in eerste klasse. Emilio Ferera was toen trainer en Zezeto en KRISTOF SNELDERS zijn ploegmaten. In 2005 vertrok hij voor twee seizoenen naar derde klasser WS Woluwe, dan volgde een jaartje Diegem en vanaf 2008 speelde hij zich in de kijker bij derde klasser Rc Mechelen. Vorig seizoen was KSK Beveren al fel geïnteresseerd maar toen werd voor Lemmens gekozen. In januari ll. werd Clepkens nog gelinkt aan OH Leuven maar Mechelen liet hem niet gaan. Met Clepkens mag Waasland-Beveren op beide oren slapen, dat bewees hij voldoende in de voorbereiding waar hij meer dan eens de meubelen moest redden.

Ook de twee jonge doublures bewezen al uit het goede hout te zijn gesneden. De 19-jarige SAM VERMEYLEN komt uit de jeugdwerking van Lierse en GBA. Twee jaar terug mocht hij met GBA mee als bankzitter naar BAKU voor de Intertoto. Op het eind van het seizoen 08-09 was hij een maand op proef op de Freethiel en speelde enkele goede wedstrijden met de doublures. Uiteindelijk kwam hij bij RS Waasland terecht voor 2009-10. Ook MAURO JANSSENS kon al vriend en tegenstander overtuigen. Vorig seizoen trainde hij al geregeld mee met de Beverse A-kern. Hij heeft een voetbalverleden bij KV Mechelen en zat ook 3 jaar bij PSV Eindhoven.

* ZORON KOKOT naar ALBANIE. Een van de grote slachtoffers van het faillissement van KSK Beveren was de Bosniër Zoran Kokot. Met zijn overgang naar Beveren wilde hij naam maken in West-Europa. Hij werd al vlug een publiekslieveling maar de ploegresultaten vielen tegen. Tot overmaat van ramp kwam dan Johan Boskamp die van Kokot een verdediger wilde maken en Zoran nadien in de B-kern zette. Kokot bleef positief ingesteld, trainde maanden mee met de doublures en werd later opgevist. Door het schrappen van KSK Beveren zat hij zonder ploeg en heeft hij nog maanden loon te goed. In de geschiedenis van KSK Beveren zal hij blijvend herinnerd worden als de man die HET LAATSTE OFFICIELE DOELPUNT voor de club scoorde (op KSK United).

Geen vakantie voor Zoran want hij moest op zoek naar een nieuwe club : hij was op proef bij het Hongaarse Vasas Boedapest maar tekende uiteindelijk begin augustus bij de Albanese eerste klasser SKENDERBEU KORCE. Korcë is een stad van 90.000 inwoners in Zuid-Oost Albanië, dicht bij Griekenland. Het is de mesuemstad van Albanië. De voetbalploeg Skenderbeu werd reeds opgericht in 1909 en is daarmee de oudste van Albanië. De naam Skenderbeu verwijst naar de meest beroemde held uit de Albanese geschiedenis, SKANDERBERG die in de 15de eeuw de Ottomanen verjoeg.

* Vorige maand lazen we ergens dat LUCIANO OLGUIN dit seizoen aan de slag zou gaan bij FC SIDNEY...hij was er wel op proef maar de overgang ging niet door. Geen nood echter, Luciano tekende nu een overeenkomst bij de Chinese eerste klasser TIANJIN TEDA, een club getraind door de Nederlander Arie Haan.

* IVOORKUST won in Londen verrassens met 1-0 van Italië. Copa zat op de bank, Eboue, Gervinho en Yaya Toure stonden in de basis. Boka, Romaric en Yapi Yapo waren ook geselecteerd maar ze mochten Engeland niet binnen omdat hun visum niet in orde was.

* België blijft voor veel Ivorianen toch het "landeke van belofte" ... zo speelt ALEXANDRE TOKPA bij vierde klasser Rc Mechelen, ARSENE NE en DIABIS bij derde klasser Hasselt-Kermt. Meest verrassende transfer deze zomer was wel de overgang van CONSTANT KAIPER naar de Westvlaamse tweede provincialer WHITE STAR LAUWE. Lauwe zakte vorig seizoen uit eerste provinciale maar heeft wel ambitie (in de voorbereiding klopte het al derde klasser Wielsbeke). Kaiper, het laatst gesignaleerd bij het Franse Chatellerault verhuisde begin 2010 naar Kortrijk en kwam zelf vragen of hij mocht meetrainen met Lauwe. Hij liet er al direct een grote indruk na en mocht onmiddellijk tekenen.

RB