StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (3 september 2010)

* De komst van leider Bergen is ook een beetje een thuiskomst voor MOUSSA SANOGO. De 27-jarige Ivoriaanse spits kwam in het najaar van 2002 naar Beveren, samen met Manu Eboue en Mohammed Diallo (ze behoorden tot de derde lichting Ivorianen die naar Beveren kwamen). Hij debuteerde op de 8ste speeldag in La Louvière en scoorde voor het eerst thuis tegen Charleroi. Hij maakte dat seizoen 4 goals. In het seizoen 2003-04 kwam hij aan 9 goals en speelde de bekerfinale. Het jaar nadien werd hij clubtopscorer (samen met Romaric) met 13 treffers. In de EC-match zorgde hij voor de belangrijke treffer in Sofia die Beveren in de poules bracht. Tijdens de winterstop werd hij verkocht aan Brussels. Daar maakte hij 16 goals en werd een half seizoen verhuurd aan het Israëlische Maccabie Netanya. Sinds 2009 speelt hij voor Bergen. Ei zo na zat hij bij het Engelse Leeds waar hij met succes testte maar hij kreeg geen werkvergunning omdat hij geen A-internationaal was.

* YAYA TOURE is de beste betaalde speler in de Engelse Premier League: hij verdient 220 000 euro per WEEK. Waar is de tijd dat zogezegde Beverse kenners smalend zeiden dat Yaya naar Barcelona ging om er de lijnen te gaan witten ?

* REMCO TORKEN gaat terug voetballen. Vorig seizoen was hij nog assistent-coach bij Ter Leede. Het begon terug te kriebelen bij Remco, die zijn kost verdient als vrachtwagenchauffeur en hij trok de shoes opnieuw aan bij amateurclub ODB den Haag (ODB staat voor Ons Doel Bereikt).

* De hervorming van het jeugdvoetbal zorgde voor heel wat heibel in België...toch ging de herschikking door. De nationale jeugd van KSK Beveren (nog steeds onder stamnummer 2300) staat in de hoogste reeks en neemt het op tegen Waasland, Aalst, Oudenaarde, Dender, Doornik, Rupel Boom, Harelbeke, Peruwelz, Rc Waregem, Gent-Zeehaven en KV Oostende (de eerste klassers blijven apart aantreden).

* ANDY JANSSENS, zoon van "de Jean" en zelf ook ex-eerste klasser wordt de nieuwe jeugdcoördinator van KSK Beveren. Hoofdscout bij de jeugdwerking van Waasland-Beveren is KEVIN TRUYTS, afkomstig van Duffel.

* EXQI bezuinigt en schrapt de samenvattingen van de tweede klassers. Per speeldag wordt er nog slechts één match uitgezonden.

* KSK Beveren heeft opnieuw een jeugdinternational. Bij de U-15 werd ROBIN VAN KERCKHOVE geselecteerd voor een oefensessie in Tubeke.

* JUNIOR GUIMARAES schiet Vitoria naar Braziliaanse bekerfinale. Tien jaar geleden liep hij in de Beverse spits te voetballen. Nadien speelde hij bij elf verschillende teams in Frankrijk, Brazilië, Engeland, Denemarken en Zweden. Deze winter keerde hij verrassend terug naar Brazilië waar hij een plaatsje kreeg bij de eersteklasser Vitoria. Onlangs schoot hij zijn club naar de bekerfinale in Brazilië. ZEVEN keer scoorde hij in het bekertornooi : Vitoria schakelde o.m. Atletico Goias, Vasco da Gama en Nautico uit en mocht zo het grote SANTOS (ooit de club van PELE en ten tijde van de bekerfinale de ploeg van ROBINHO) bekampen in de finale. Het won thuis met 2-1 maar verloor de terugmatch met 2-0.

RB