StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (25 oktober 2010)

* In het kader van de 1/16de finales van de Belgische Beker moet Waasland-Beveren naar eerste klasser SPORTING CHARLEROI.

In het verleden, voor de samensmelting dus speelde KSK Beveren 177 wedstrijden voor de Belgische Beker. Daarin werden 292 spelers opgesteld. Drie keer was Sporting Charleroi de tegenstander.

In het seizoen 76-77 moest Beveren ook naar Mambourg voor de 1/16de finales. Er kwamen verlengingen aan te pas nadat Gebauer eerst Charleroi op 1-0 had gebracht. Kort voor tijd zorgde Jean Janssens voor de gelijkmaker. Invaller Verhoosel zorgde voor de 1-2 en Coninx bracht de eindstand op 1-3. 77-78 herinnert iedereen zich nog wel. Toen won Beveren op de Heizel op 21 mei voor 40.000 toeschouwers (waaronder 9.500 Beverenfans) met 2-0 van de Karolingers. De goals vielen laat : 78' 1-0 via Johan Coninx, 82': 2-0 Bob Stevens.

Ook in 92-93 viel het lot op Charleroi, opnieuw een uitmatch (ook op de Heizel was Beveren de bezoekende ploeg). Nadat Beveren Roeselare en KV Mechelen had uitgeschakeld trok het met veel vertrouwen naar Charleroi voor de kwartfinale. 12.000 kijkers zagen een beter maar steriel spelend Beveren verliezen met 2-0. Brogno scoorde 2X.

* SIDY CEESAY scoorde twee weken op rij voor vierde klasser OOSTERZONEN. Sidy scoorde twee keer met het hoofd. Op Bree was dat goed voor een gelijkspel (2-2). Tegen Witgoor Dessel zorgde hij voor de 1-0...het werd uiteindelijk een 4-3 zege voor Oosterzonen. In 4eC staat Patro Eisden los op kop. eén van de spelers daar is ex-Beverenmiddenvelder TOMAS DAUMANTAS. De Litouwer, met Belgisch paspoort is ondertussen al 35 en ruilde deze zomer Spouwen-Mopertingen voor Eisden...hij zocht immers een ploeg dichter bij huis want Tomas is professioneel jeugdtrainer bij het Nederlandse Fortuna Sittard.

RB