StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (7 november 2010)

Bekeren tegen Cercle.

* Waasland-Beveren moet naar SV Brugge voor de Beker. In het verleden speelden Cercle Brugge en KSK Beveren drie keer tegen elkaar. Drie keer mocht groen-zwart juichen. De allereerste keer was dat in het seizoen 64-65 toen derde klasser Beveren naar eerste klasser Cercle Brugge trok in het kader van de 1/8ste finales. Beveren had toen al Scela Zele, Patro Eisden en Verviers geklopt. Op 11 november 1964 verloor Beveren met 3-1 met volgende ploeg : De Roeck, De Bock, Daverveldt, De Poorter, Buyl, Omer en Jean Janssens, Van Moer, Rogiers, Vets en Matthijssens. Baillu zorgde voor de 1-0, Vets maakte gelijk, De Caluwe en Baillu nog maals brachten de stand op 3-1. Topreferee Robert Schaut leidde de match.

* In 76-77 speelde beide clubs de kwartfinale. Beveren had tot dan Witgoor Dessel, Charleroi en Beringen uitgeschakeld. In Brugge werd het 2-0, één van de weinige slechte matchen van JM Pfaff voor Beveren...hij ging niet vrij uit bij de twee Cercle-treffers van Beheydt en Van Kerkhof.

* De finale in 1985 herinnert eenieder zich nog wel. Die had plaats op 2 juni 1985 en werd verschoven - door het Heizeldrama - naar het Anderlechtstadion. Beveren had de hele match onder controle, kwam voor na een strafschop van Kusto maar kreeg in blessuretijd ook een penalty tegen (Courant scoorde). In de verlengingen werd niet meer gescoord en een strafschoppenreeks moest uitsluitsel brengen. Daarin miste Paul Lambrichts als enige.

RB