StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (4 december 2010)

* Eén van de Beverse Ivorianen, Marco Né was begin november aan het feest. Met zijn ploeg KUBAN KRASNODAR werd hij kampioen in de Russische tweede klasse. Negen punten had Krasnodar voorsprong op Novgorod. Beide ploegen komen volgend jaar uit op het hoogste niveau. Marco Né arriveerde pas in juli bij zijn nieuwe club maar werkte toch nog 16 competitiematchen af en had als spelverdeler een belangrijke rol in de titel. Ook volgend seizoen staat de pleegzoon van Julie Taddei, de ex van Jean-Marc Guillou nog op de loonlijst van de kersverse eerste klasser. Marco Né verliet in de zomer van 2006 de Freethiel. Hij kreeg een contract bij Olympiakos dat uitkwam in de Champions League. Door blessures speelde hij daar echter niet veel (14 matchen in totaal) en ook het jaartje GBA was niet echt een succes. In Zuid-Oost Rusland lijkt Marco ondertussen wel de verwachtingen in te lossen. Krasnodar is een stad met 720.000 inwoners en werd eind de 18e eeuw gesticht als Kozakkenvestiging ter verdediging van de landsgrenzen met het Ottomaanse Rijk.

* Ex-spits YANNICK SALEM mocht een contract van 3 maand ondertekenen bij de Engelse vierde klasser STOCKPORT COUNTY. Na een geslaagde testperiode bij de club uit Manchester was dat zijn beloning. Hij kan er in de voetsporen treden van GEORGES BEST die ooit ook uitkwam voor Stockport County. Salem vertoeft al een tijdje in Engeland want in september speelde hij enkele matchen voor Carlisle United( tegen het Schotse Celtic en tegen Preston United, in die laatste match scoorde hij).

* Vierde klasser St-Gillis kleurt helemaal Bevers. De hele technische staf heeft een Bevers verleden. Naast hoofdtrainer Carl De Wilde wordt ex-Beverenspeler REGI DE WILDE T2 en keeper PHILIP DECKERS T3.

* De Belgische beloften verloren met 4-1 in Italië : één gewezen Beverse jeugdspeler in de ploeg : Sven De Rechter, tegenwoordig uitkomend voor Roeselare.

* ZORAN KOKOT scoorde een wereldgoal die Slavia Sarajevo de zege opleverde tegen Briieg...Briieg kwam later in het nieuws omdat het een ferme boete kreeg omdat de supporters zwaaiden met Nazi-vlaggen.

RB