StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (4 januari 2011)



* 2011 begint met een vriendschappelijk treffen tegen EENDRACHT AALST, fiere leider in derde A . Als we de tel niet zijn kwijt geraakt kwam SK Beveren vroeger 18 keer in actie in een oefenpartij tegen Eendracht Aalst. 10 keer gebeurde dat in het kader van de vroeger razend populaire BEKER VAN VLAANDEREN.

Het allereerste vriendschappelijk treffen tussen Beveren en Aalst had plaats op 21 augustus 1949. SK Beveren was pas gepromoveerd naar de nationale reeksen en huldigde zijn vernieuwd terrein in met een match tegen de Ajuinen. Geel blauw won met 5-2 (Omer Moortgat, Andre Maes, Roger Van Moer en 2X Louis Michelet scoorden).

De laatste match dateert van 20 juli 2003 toen Beveren op het WAASLANDTORNOOI op Puyenbeke 2-2 gelijkspeelde (een owngoal van Van Gheem en een treffer van Yapi Yapo). In de strafschoppenreeks won Beveren met 5-4. Beveren tradt toen aan met Deckers, Arsene Né, Ivens, Lebras, Boka, Eboué, Yapi, Wostijn, Joss, Vleminckx(Diallo) en Sanogo.

Heel wat Beverse spelers en trainers hebben ook een Aalsters verleden. Een opsomming : Jean-Baptist Pfaff (zelfs Toon en Jean-Marie begonnen ooit bij den Eendracht al waren ze toen nog te jong om officieel te worden ingeschreven), Dirk Rosez, Edy De Bolle, Jan Hoebeeck, Emilio Ferrera, Edwin Van Ankeren, Gino Nijs, Mohammed Kanu, Stefan Smet, Eddy Roelandt, Urbain Haesaert, David Van Hoyweghen, Barry Hulshoff, Geert Lermyte, Abdallah Cherjii, Danny D'Hondt, Glenn Dillens, Stijn Vlaminck, Frank Magerman, Gilbert Bodart, Johan Van Rumst, Jan De Langhe, Jan Straetman, Steven De Pauw, Detlef en Jerold Lorré, Olivier Schuddinck, Chris Andries, Michael Lacroix, Ken Van Lysebeth en BOB COUSIN.

RB