StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (20 januari 2011)



* Met de komst van RUPEL-BOOM krijgen we een blij weerzien met een ex-speler van zowel KSK Beveren als Red Star Waasland. De nu 33 -jarige Frank Magerman belandde in 1989 als tweedejaarsminiem op de Freethiel. In bijna alle jeugdcategorieën werd hij opgeroepen voor de nationale ploeg. In 1995 kwam hij onder trainer René Desaeyere in de A-kern. Hij debuteerde in een vriendenmatch tegen de Olympische ploeg van Zuid-Korea. Op 2 december 1995 debuteerde hij in eerste klasse thuis tegen RWDM. In de zomer van 1997 speelde hij het WK voor beloften in Maleisië (samen met nog twee Beverse spelers, Bart Van Den Eede en Wesley De Smet). Kansen in de eerste ploeg kwamen er niet meer en in december 1998 verhuisde hij naar tweede klasser Waregem. Later speelde hij voor KV Oostende, Geel, Aalst en Waasland vooraleer bij Rupel-Boom te belanden waar hij vorig seizoen verkozen werd tot beste speler.

Naast Frank Magerman telt de beloftenploeg van Rupel-Boom met OLIVIER TROUILLARD en GIZZE BOON nog twee spelers die ooit bij de Beverse jeugd speelden.

Sinds vorig jaar is ook WALTER ENGELS, gewezen beloftentrainer van Beveren en jeugdcoördinator van RS Waasland verbonden aan Rupel-Boom...hij doet dar nu de scouting voor de eerste ploeg.

RB