StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (7 mei 2011)



*Enkele doublures van Waasland-Beveren hebben al onderdak gevonden voor volgend seizoen. SVEN VAN ACKER trekt naar derde provincialer Haasdonk. MITCH VAN DER STAPPEN speelt in 2012 bij vierde klasser FC De Kempen uit Tielen. Van Der Stappen, afkomstig uit Poppel kreeg het grootste deel van zijn jeugdopleiding bij het Nederlandse RBC.

* MOHAMMED DIALLO scoorde onlangs twee treffers voor zijn club ETOILE FREJUS-ST RAPHAEL, uitkomende in de Franse derde klasse in de partij tegen Niort. Het waren voor Diallo nog maar de eerste competitiegoals. Pas de laatste maand kan hij bij de Franse fusieclub aan de Azurenkust rekenen op een basisplaats, daarvoor bleef het meestal bij invalbeurten. Etoile staat in de top zes maar komt niet meer in aanmerking voor promotie.

* Sporting St-Gillis trok ook twee gewezen Beverenspelers aan. DIMITROS MORALES, als jonge gast ooit in eerste klasse met Beveren op Lierse komt over van Witgoor Dessel. Verder zal ook JOFFREY VAN DER DOODT uitkomen voor St-Gillis. Van Der Doodt speelde twee seizoenen voor de Beverse doublures. In die periode werd hij geselecteerd voor de beloftenploeg van Congo (Joffrey, geboren in Kinshasa heeft immers een dubbele nationaliteit).

* Ex-spits ERIC VISCAAL is al enkele maanden aan de slag als jeugdtrainer bij de Saoudi-Arabische topclub Al Ahly. Hij tekende er een contract voor drie jaar. Daarvoor was Viscaal assistent bij GBA.

* Ex-jeugdspeler KABBA-MODOU CHAM werd geselecteerd voor de Africacup U20 in Johannesburg (eind april-begin mei). De jonge Gambiaan die deel uitmaakte van het KA-kampioenenteam 2009 en in die periode ook op de Freethiel actief was is nu lid van KV Mechelen. In Zuid-Afrika, dat Libië als organiserend land moest vervangen om de welgekende politieke redenen zit Gambia in een zware reeks met Nigeria, Kameroen en Ghana. ZORAN KOKOT in Iranese competitie. Sinds begin maart speelt Zoran Kokot, de laatste doelpuntenmaker van KSK Beveren in Iran. Een verrassende wending in de loopbaan van Zoran want eind februari hervatte hij in Bosnië nog de terugronde met Slavia Sarajevo. Een week later werd hij verhuurd aan de Iranese tweede klasser MES SARCHESHME. De club uit het Zuid-Iranese Kerman, de thuisbasis van gewezen ayatollah en president Rafsanjani wil kost wat kost promoveren. Volgens zijn ex-club Sarajevo zou Kokot 20.000 euro verdienen in de negen resterende wedstrijden, naar Bosnische normen een hoog bedrag. Het wordt voor Zoran alleszins een cultuurschok (zelfs de tijdrekening is er anders, hier zijn we in 2011, daar spreekt men van het jaar 1390). De club Mes Sarcheshme maakt deel uit van de koperfabrieken aldaar, de kopermijn is de tweede grootste ter wereld na die van Chili. Ze sponsort naast het voetbal ook nog andere sporten : cricket, tennis, golf, biljart, volleybal, tafeltennis en zwemmen. Naast uiteraard veel Iranezen is de Armeniër ARO HAKOBYAN de meest bekende ploegmaat van Kokot...hij scoorde ooit 66 goals in één competitie voor Banants Yerevan en is daarmee wereldrecordhouder. Hakobyan was een achttal jaren terug te zien op de Freethiel toen hij met Metallurch Donetsk een vriendenmatch kwam spelen. Zoran Kokot miste zijn start in Iran niet want hij scoorde twee keer in twee matchen zodat Mes Sarchesme aan de leiding kwam in het klassement.

RB