StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (3 juni 2011)



*KSK Beverensupporters denken nog met weemoed terug aan Mohammed Diallo, de Ivoriaanse baltovenaar die ooit Beveren behoedde voor degradatie door zijn late treffer tegen Moeskroen. Momenteel vertoeft Diallo aan de Franse Azurenkust waar hij bij derde klasser St-Raphaël Fréjus speelt. Volgend seizoen is er op de Freethiel opnieuw een Diallo te bewonderen. Geen Ivoriaan wel een Guineeër met een Frans paspoort, IBRAHIM DIALLO. De linkerflankverdediger werd op 26 september 1985 geboren in Conakry. Toen hij vier jaar oud was verhuisde hij met zijn ouders naar Frankrijk naar een plaatsje ten zuiden van Parijs. Hij begon te voetballen bij SSL Santeny. Hij behoorde er direct tot de uitblinkers en werd opgeroepen voor de regionale selecties van Ile-de-France en Val-de-Marne. Later belandde hij bij de jeugd van US Créteil en CS Bretigny sur Orge (die een samenwerkingsakkoord hebben met Auxerre). Op zijn 18de tekende hij een stagiairscontract bij derde klasser Rouen waarmee hij 30 wedstrijden betwistte(2004-05). Zijn eerste echt profcontract kwam er een jaar later bij tweede klasser Guingamp. Hij mocht er één keer aantreden met het eerste elftal, voor de beker tegen La Suze...voor de rest kwam hij vooral uit in het CFA-team(23 matchen). Hij mocht bijtekenen bij Guingamp maar verkoos een tweejarige verbintenis bij Sporting Charleroi omdat daar zijn speelkansen groter waren. Als twintigjarige speelde hij dat eerste seizoen(2006-07) 24 matchen in eerste klasse. Door een blessure was het tweede jaar minder (slechts 4 wedstrijden) maar hij mocht toch een nieuw tweejarig contract tekenen. In december 2008, zijn derde jaar in Charleroi sloeg het noodlot opnieuw toe : gescheurde kruisbanden en 8 maand out met als gevolg dat hij op 51 eerste klassematchen bleef steken. Het afgelopen seizoen speelde Diallo voor KV Oostende waar hij een vaste waarde was in het team met 25 competitiematchen (zijn transfer was pas in orde toen het seizoen al aan de gang was). Hij speelde ondertussen al 13 A-interlands voor Guinée . De eerste was in 2007 tegen Tunesië, de laatste het voorbije seizoen tegen Burkina Faso. Nog meegeven dat het grote idool van Diallo ARTHUR BOKA is , Boka is ook een linkerverdediger die in Frankrijk toen voor Straatsburg uitkwam.

*In Rusland was de topper op de 7de speeldag verrassend het duel tussen de twee leiders Anzhi Maklachkala en Kuban Krasnodar. In het middenveld werd in die match die uiteindelijk op 0-0 eindigde een duel uitgevochten tussen ex-Anderlechtenaar Boussoufa en ex-Beverenspeler MARCO NE.

*In Engeland was YANNICK SALEM (die twee keer scoorde in vijf wedstrijden) dan weer aan het feest met Telford dat ook al via de eindronde wist te promoveren.

*De beloften van Waasland-Beveren wonnen na een lange reeks wedstrijden uiteindelijk de 16de TOPSPORTBEKER van Rapid Lebbeke. Na wedstrijden tegen HRS Haasdonk, St-Gillis, JV Kruibeke, FC Nieuwkerken, Sparta Waasmunster en Grimbergen werd in de finale DILBEEK met 2-0 geklopt (goals van Muepu en Van Hoyweghen). Waasland-Beveren speelde met Janssens, Behiels, Pringrels, Gijsbrechts, A en J. Van Nieuwenhuyze (Van Hoyweghen), Bultheel, Muepu (Van Kemseke), Kint (De Bont), Sulmon en Van Acker(Fierens).

RB