StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (8 oktober 2011)



* ROMEO SEKA, één van de vele Beverse Ivorianen van weleer is tegenwoordig aan de slag bij de Brabantse eerste provincialer FC EVERE. Vorig seizoen speelde Seka, die na zijn periode bij Beveren bij Bergen aan de slag was , ook al op provinciaal niveau, in Henegouwen bij St-Vaast. Wie het beter doet is dan weer ZITO. Bij de Franse tweedeklasser Le Mans kan hij rekenen op een vaste stek in de ploeg.

* Bij de nationale U16 werden opnieuw drie Beverse spelers opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen Dender : Benjamin Kuse, Maxime Nijs en Nassim Tanjani.

* De 37-jarige KURT DE JONGHE die het seizoen nog begon bij derdeprovincialer Haasdonk heeft besloten de schoenen aan de haak te hangen na een mooie loopbaan die ook een stukje KSK Beveren bevatte. In mei 1991 kreeg hij van trainer JOHAN BOSKAMP twee keer speelkansen met het eerste elftal in vriendschappelijke wedstrijden : een eerste maal op VK Wemmel waar hij Edwin Van Ankeren mocht vervangen. Een tweede keer op Vlissingen waar hij in de plaats kwam van Carl Massagie in een match die op 2-2 eindigde. Kurt bleef nog op de Freethiel het jaar daarop maar verkaste in 1992 naar tweede klasser St-Niklaas. Later belandde hij bij Haasdonk waarmee hij drie titels behaalde. Ook met Nieuwkerken en Temse werd hij kampioen. Zijn mooiste periode beleefde hij met Svelta Melsele waarmee hij als kapitein enkele seizoenen geleden de promotie naar eerste provinciale mocht vieren. Na Margino De Kerf verliest Haasdonk met Kurt De Jonghe een tweede ervaren rot in dit seizoensbegin.

* De enige niet-eerste klasser die doorstoot naar de achtste finales in de Belgische Beker is Rupel-Boom. Ze klopten op eigen veld Oud-Heverlee Leuven. Het doel van de steenbakkers werd verdedigd door de jonge Beverse doelman RUBEN SMET die vorig seizoen nog keeper was bij Temse. Ruben heeft het vak geleerd van vader Chris , zelf ook gewezen doelman en nu keeperstrainer.

Vorig jaar speelde Marco Ne kampioen in de Russische tweede klasse met Kuban Krasnodar. Ook op het hoogste vlak laat de Ivoriaanse spelmaker van zich horen. Vorige week won Krasnodar tegen Anzhi Makhachkala, de ploeg van ex-Anderlechtvedette Boussoufa maar ook van Joao Carlos, Robert Carlos, Yuri Zhirkov, Mehdi Carcela, Balazs Dzsudzsak en Samuel Eto'o. Marco Ne kreeg in de laatste minuut als uitblinker een applausvervanging. Sinds kort heeft Marco er een Ivoriaanse ploegmaat bij. IGOR LOLO, ook al gewezen Beveren verliet het gedegradeerde AS Monaco en tekende voor drie seizoenen bij Krasnodar. In zijn twee eerste matchen pakte de verdediger, die ook uitkomt voor de nationale ploeg, telkens geel.

RB