StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (19 oktober 2011)



* LAURENT MACQUET, gewezen spelmaker van KSK Beveren vertrok na de degradatie van de club terug naar zijn vaderland. GRENOBLE werd zijn nieuwe ploeg. Met die club speelde hij kampioen in de Franse tweede klasse. Zo mocht Macquet uitkomen op het hoogste Franse niveau...Grenoble degradeerde echter, twee keer zelfs op rij en Laurent vertrok naar tweede klasser Vannes dat ook zakte. Gevolg was dat Macquet op zoek moest naar een nieuwe club. Het was even wachten tot het seizoen al een tijdje bezig was maar Laurent is nu onderdak. Hij speelt de komende twee seizoenen bij ETOILE FREJUS-SAINT RAPHAEL, club waar Mohammed Diallo verleden jaar actief was. Macquet miste zijn start niet want Frejus-St-Raphael won zijn eerste match met Macquet tegen Bayonne met 2-0.

* FRANK DANQUAH die in januari 2011 Waasland-Beveren kwam vervoegen blijft ook op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij maakte de voorbereiding mee met Emmen, was op proef bij het Turkse Kayseri Erciyesspor en het Spaanse Elche...allemaal zonder resultaat. Hij testte de afgelopen weken bij het Engelse GATESHEAD, leider in de Blue Square Premier League (de 5de klasse in Engeland). Zijn verleden als ex-speler van Newcastle speelt daar in Engeland in zijn kaart.

* EDY DE BOLLE, ex-Beverentrainer werd ontslagen bij derde klasser KERMT-HASSELT. Keeperstrainer Theo Custers en de Ivorianen Diabis en Arsene Né blijven er wel op post. Maar in het voetbalwereldje gebeuren soms vreemde dingen. Nadat het ontslag van De Bolle niet het verhoopte resultaat had opgeleverd (er werd tweemaal verloren), werd Edy wederom in dienst genomen en de daaropvolgende match werd met 4-3 gewonnen. Grote man achter de schermen bij Hasselt, is Johnny De Coster die een paar jaar geleden nog langdurig in beeld was met één van de zogenaamde “pistes” die de teloorgang van KSK Beveren moest voorkomen. En De Coster en De Bolle, dat waren toen ook al dikke vrienden, vraag dat maar eens aan Walter Meeuws.

* Oud-Beverenspits JIMMY MULISA wordt de nieuwe aanvaller van tweede klasser SK Sint-Niklaas. Voor de nog maar 26-jarige Ruandees is het de 14de (!) transfer in zijn loopbaan. In eigen land speelde hij bij Army Patriotic Ruanda. Verder was hij aktief in India bij Indian Telephone Industries en Hindustrian Aeronautics, in Vietnam bij Haipong. Zijn Belgisch verleden is het grootst : Bergen, Rc Mechelen, Doornik, Hamme, 2X Roeselare en Beveren uiteraard. Hij speelde voor Beveren 12 matchen in tweede klasse en scoorde daarin 5 keer. Na zijn passage keerde hij terug naar Roeselare. Van daar uit ging het naar het Roemeense Piatra Neamt. De laatste jaren was hij te bekijken bij Shakhtar Karagandy en Vostok Oskemen, twee eerste klassers uit Kazakstan.

* In januari van dit jaar verlengde Emmanuel EBOUE zijn contract bij ARSENAL met 3,5 jaar. In het voetbal is echter alles mogelijk, want deze zomer verhuisde de Ivoriaanse verdediger naar de Turkse topper GALATASARAY uit Istanbul. Galatasaray betaalde 3,5 miljoen euro aan Arsenal (het oude KSK Beveren krijgt als opleidingsvergoeding ongeveer 50.000 euro omdat Eboué 3 seizoenen op de Freethiel speelde). Eboue zelf, die een dubbele nationaliteit heeft (Ivoriaan en Belg), omdat hij gehuwd is met een Luikse, wordt van de transfer ook niet slechter. Hij tekende een 4-jarige overeenkomst waarbij hij de eerste twee seizoenen 2,5 miljoen euro per jaar verdient en de twee laatste seizoenen 2,2 miljoen euro per jaar. Daarbij komt nog 10.000 euro per wedstrijd die hij speelt. Deze zomer waren ook het Italiaanse AS Roma en Tottenham fel geïnteresseerd in Eboue.

RB