StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (1 november 2011)



* Volgende tegenstander van Waasland-Beveren is TUBIZE. Sinds begin van de kompetitie is ex-KSK Beverenspeler STEPHANE DE METS beloftentrainer bij Tubize. Stephane begon vorig seizoen met zijn trainersloopbaan bij eerste provincialer Wolvertem waar hij ook de beloften onder zijn hoede had. In 1999 kwam De Mets op de Freethiel : Beveren nam de verdediger over van Strombeek. Daarvoor speelde hij bij Zellik, Anderlecht, HO Merchtem en RWDM. Stephane bleef vier en een half jaar op de Freethiel en vertrok begin 2004 naar Kortrijk. Hij speelde 91 matchen voor Beveren in eerste klasse.

* In de tweede reeks over de voetballegendes van de Freethiel kwam na Jean Janssens JACKY BOONEN aan bod. De Limburger speelde drie jaar bij Beveren en was ondanks zijn overstap naar de vijand van Lokeren toch populair bij de supporters. Vooral zijn inzet en karakter spraken de fan aan .... het inspireerde hen tot de kreet " There is only one Jacky Boonen" . Boonen ondertussen 43 geworden is afkomstig van Maaseik en begon met voetballen bij Heidebloem Dilsen. Op zijn 16de verhuisde hij naar Patro Eisden en nog twee seizoenen later verhuisde hij voor vier jaar naar eerste klasser Lierse. In 1992 haalde trainer Jos Daerden hem naar de Freethiel waar hij drie seizoen zou blijven en op die drie jaar miste hij amper vijf competitiematchen. In 1995 koos hij onverwacht voor tweede klasser Lokeren waarmee hij al direct de titel haalde. Later speelde hij nog voor het Schotse Dundee United, het Oostenrijkse SV Spittal/Drau, Dessel Sport, Verbroedering Maasmechelen, Stokkem en Dilsen waar hij speler- trainer was. Jacky hield in Dilsen een tijdje een café open maar is nu al twee jaar aan de slag als koerier bij het Nederlandse TNT. Al zijn vrije tijd gaat naar zijn twee zonen die bij Rc Genk spelen en er aanzien worden als grote talenten (U11 en U13).

* Het verblijf van Jacky Boonen bij Dundee bleef beperkt tot één maand. In 1998 tekende Jacky er een contract samen met de Argentijn Montefiori (die later via AKA nog op de Freethiel zou komen testen). Boonen blesseerde zich echter tijdens de eerste wedstrijd en die kuitblessure hield hem voor de rest van de maand aan de kant zodat zijn contract niet verlengd werd. Montefiori bleef wel.

* Ex-verdediger LIAM CHILVERS werd door Notts County verhuurd aan PORT VALE.

* Nog een gewezen verdediger, DAVID GRONDIN is na een half jaar inactiviteit opnieuw begonnen. Half weg vorig seizoen gaf hij zelf zijn ontslag bij Brussels en keerde om privé-redenen terug naar Frankrijk met zijn gezin. Sinds kort speelt hij daar nu in de CFA2 bij STADE BORDELAIS uit Le Bouscat, in de omgeving van Bordeaux. David Grondin, 31 ondertussen werd ooit door Arsenal voor 33 miljoen BF weggehaald in St-Etienne. In 1999 mocht hij in competitie debuteren tegen Liverpool...hij deed dat uitstekend maar een echte doorbraak kwam er niet. Grondin werd uitgeleend aan Cannes en in 2001 aan Beveren. Na een jaar keerde hij terug naar Arsenal dat hem twee seizoenen uitleende aan het Schotse Dunfermline. In 2004 speelde hij bij Stade Brest en vanaf 2005 voetbalde hij opnieuw in België bij achtereenvolgens Moeskroen, KV Mechelen, Bergen en Brussels.

* Jean-Marc GUILLOU woont tegenwoordig in de Malinese hoofdstad BAMAKO van waaruit hij zijn academies (in Vietnam, Thailand, Egypte, Mali, Madagascar en België) bestuurt. Hij was de afgelopen maand in Nice voor een grondige medische check-up en om zijn twee knieprotheses te laten inspecteren. Zijn twee dochters Sarah en Stéphanie wonen trouwens in Nice. Sarah is gehuwd met de bekende neuro-chirurg Bernard Massini.

* Vorig jaar kondigden we al eens het afscheid aan van DAVY THEUNIS. Die speelde toen bij Kieldrecht en omdat die op een kunstveld spelen was dat te belastend voor zijn gammele knie. Davy liet zich in de loop van het seizoen overhalen om in Nederland bij HULSTERLOO de draad terug op te nemen. Dat ging goed en het aan gang zijnde seizoen begon hij bij SK DE KLINGE. Pijnvrij spelen zat er echter niet meer in en in samenspraak met de dokter besliste Davy te stoppen. Een trainersloopbaan ziet hij wel zitten.

RB