StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (14 december 2011)



* Ex-spits JIMMY MULISA werd genoemd bij Fc Nieuwkerken maar kon niet akkoord gaan met de minimale voorwaarden en verdween daar met de noorderzon. Ondertussen speelt hij terug in eigen land bij de topclub APR KIGALI (APR staat voor Armeé Patriotique Ruandaise). Hij tekende er een twee-jarig contract maar blijft ondertussen wel open staan voor een terugkeer naar Europa. Bij APR is de gewezen Nederlandse internationaal Ernie Brands technisch directeur.

* Gewezen Beverenkeeper KHALED FOUHAMI heeft ondertussen de handschoenen aan de haak gehangen...of toch niet want hij is sinds kort keeperstrainer van de nationale ploeg van Marokko. Zijn grote baas daar is ERIC GERETS.

* VENANCE ZEZETO is weg bij het Finse Jaro en is op zoek naar een nieuwe club. Hij testte o.m. bij het Franse Le Mans waar Zito speelt. Ook MOUSSA SANOGO blijft de wereld rondreizen op zoek naar geschikt "voetbalwerk". Na eerdere mislukte pogingen deze zomer in Azië was hij half november een paar weken op stage in de Amerikaanse hoofdstad WASHINGTON bij topclub DC United. Hij speelde er met het tweede team tegen de New York Red Bulls.

* Voor de Belgische eerste klassers is er , in tegenstelling met de tweede klassers wel een winterstop. SK Lierse gaat op stage voor drie dagen naar Koksijde en besluit die driedaagse met een oefenpot op dinsdag 10 januari 2012 tegen Waasland-Beveren.

* Met zijn 17 jaar is verdediger AARON VERWILLIGEN de jongste veldspeler in de kern. Hij werd onlangs geopereerd aan de meniscus en is zes weken buiten strijd.

* De Belgische nationale ploeg U-20 speelde in La Louvière voor de Challenge Trophy tegen Italië. Het Tivoli-stadion was een goed gekozen locatie voor een match tegen Italië want in La Louvière wonen nogal wat Italianen en de match trok dan ook heel wat kijklustigen. Joachim Van Damme kreeg de eer om als kapitein te fungeren. De match eindigde op 2-2 na Belgische goals van Van Eeno (Cercle Brugge) en Saglik (Eupen). Voor de Italianen scoorden twee spelers uit de jeugdopleiding van Inter Milaan die ondertussen zijn uitgeleend : Lorenzo Degeri en Marco Puntorieri.

* MARCO NE werd verkozen tot beste middenvelder in Rusland voor 2011. Hij loodste het pas gepromoveerde KUBAN KRASNODAR naar een knappe zesde plaats na de reguliere competitie zodat Krasnodar mag aantreden in de play-offs 1... dat zal wel zonder Marco zijn want die tekende een lukratieve overeenkomst voor 4 en een half jaar bij het Oekraiense TAVRIYA SIMFEROPOL.

* Belofte YELKO CLEMENTE testte de afgelopen weken bij Antwerp. Hij scoorde in de vriendenmatch tegen Zandvliet en tradt ook aan tegen Standaard Wetteren. Clemente van Spaanse origine speelde eerder bij KV Mechelen en het Nederlandse Willem II en kwam deze zomer over van GBA. Met het eerste elftal van Waasland-Beveren speelde hij mee in de vriendschappelijke partij op Cappellen. RB