StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (8 januari 2012)



* Op 10 januari speelt Waasland-Beveren tegen eerste klasser Lierse dat met deze match een winterstage aan de Belgische kust afsluit. Sedert het ontstaan van W-B, anderhalf jaar geleden is het het ZESDE oefentreffen tegen een eerste klasser. Een overzicht : op 27 juni 2010 werd de oefencampagne geopend tegen ANDERLECHT. Paars-wit met o.m. Lukaku, Boussoufa, Biglia, Losada, Gillet en Deschacht won met 0-3 met twee goals van Romelu Lukaku en eentje van De Schacht die vele jaren terug ooit zijn debuut voor Anderlecht maakte op de Freethiel en toen een bijzonder zware avond kende tegen Venance Zezeto. De partij tegen Anderlecht werd geleid door de Beverse referee Sadouni en Anouar Bou-Sfia fungeerde als kapitein bij de thuisploeg. Twee weken later kwam KV Mechelen op bezoek. De Mechelaars wonnen met 1-2 : Tom Soetaers en tester Julio Iglesias - later nog op proef op de Freethiel - scoorden. SAMPIL milderde.

* Dit seizoen kwamen al drie eerste klassers sparren op de Freethiel. De voorbereiding begon met een match tegen STVV. Het was de eerste match voor de nieuwe Truiense voorzitter Benoit Morenne. WB won met 1-0 na een goal van Seoudi. In het team van W-B drie testers : Sambou, Lauriente en Landu-Tubi. Op de fandag kwam KV Mechelen net als het jaar voordien met 1-2 winnen. Via de Burkinees Pan Koulibaly, ondertussen verhuisd naar de buren van SK St-Niklaas, liepen de Maneblussers uit tot 0-2 maar Seoudi kon nog tegen scoren. Medio augustus kwam een selectie van GBA in de Klapperstraat spelen tegen een Beverse selectie. Voor doelman STIJN STIJNEN was het zijn debuut bij GBA. Hij kon niet verhinderen dat Vicenzo Verhoeven en Hervé Onana scoorden. De match eindigde op 2-1.

* Ex-spits FRANK DANQUAH, reeds maanden vruchteloos op zoek naar een ploeg van wat niveau debuteerde medio december in competitieverband bij het Engelse BENFIELD NEWCASTLE in de North League Division , uitgerekend de negende klasse in Engeland.

* ACHT gewezen Beverse Ivorianen naar de eindronde van het Afrikaans Landenkampioenschap, blokletterden de sportkranten. Copa, Eboué, Boka, Marco Né, Yaya Touré, Lolo en Gervinho...onze supporters bleven steken op ZEVEN . De achtste Beverse Ivoriaanse internationaal is voor de meeste fans een nobele onbekende. Het gaat over KAFOUMBA COULIBALY die in 2005 met Gervinho overkwam van de Ivoriaanse tweede klasser FC Toumoudi (Toumoudi was de club waar JM Guillou na zijn problemen met ASEC zijn spelers stalde vooraleer ze naar Europa gingen). De toen 20-jarige Kafoumba arriveerde met heel wat vertraging en maakte pas zijn debuut op de tiende speeldag met de doublures tegen Anderlecht. UIteindelijk speelde hij maar enkele weken en verhuisde toen naar het Thaise Chonburi waar Regis Laguesse trainer was. Vandaar ging het naar BEC SESANA, ook in Thailand. Hij versierde een transfer naar Bastia waar uiteindelijk Nice hem voor 750.000 euro weghaalde. Sinds zijn debuut bij Nice is hij een vaste waarde bij Ivoorkust.

RB