StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (22 januari 2012)



* Na de partij tegen Boussu-Dour trok Jean-Paul Kielo-Lezi voor een drietal dagen naar Albanië om er te gaan testen bij eerste klasser SKENDERBEU KORCE. Skenderbeu staat momenteel derde in het klassement en was enthoesiast over haar tester. Ze willen hem graag huren tot de rest van het seizoen. Kielo-Lezi zelf twijfelt nog over een buitenlands avontuur , hij kent immers niets anders dan het Belgische voetbal waarin hij 11 jaar geleden debuteerde in het toenmalige Denderhoutem. Later speelde Jean-Paul nog bij Lokeren, Denderleeuw, KV Mechelen en Brussels.

* Sedert begin december speelt ZORAN KOKOT bij de Iraanse tweede klasser GOL GOHAR SIRJAN. Hij miste zijn debuut daar zeker niet want hij scoorde VIER keer in drie matchen en zo blijft Sirjan met amper drie punten achterstand op de leider kandidaat voor promotie. Het zou voor Kokot de tweede titel op rij zijn in Iran want ook vorig seizoen werd hij met Mes Sarchesme kampioen. Hij startte dit seizoen met Mes Sarchesme in de Iraanse eerste klasse maar werd daar een beetje buitenlander op overschot en trok daarom eind november naar Sirjan, een stad met ongeveer 170.000 inwoners in het zuidoosten van Iran (in de provincie Kerman).

* ALEXANDER CZERNIATYNSKI is de nieuwe trainer van SK St-Niklaas. Hij vindt met Yannick Aerts, Gert-Jan Martens en Lee Roy De Keersmaecker drie spelers terug die hij nog kent uit zijn Beveren-tijd. Aan YANNICK AERTS zal hij dit seizoen weinig plezier hebben want de jonge flankverdediger scheurde in de eerste match onder Czernia de kruisbanden van zijn knie en is out voor de rest van het seizoen. Het ongeval gebeurde tijdens een vriendschappelijk treffen tegen JV Kruibeke, uitgerekend de woonplaats van zijn vriendin.

* JEFFREY RENTMEISTER is terug in het land. Na anderhalf seizoen bij de Luxemburgse landskampioen DUDELANGE te hebben gespeeld kwam hij tijdens de wintermercato bij tweedeklasser WEZET terecht. Rentmeister speelde afgelopen zomer met Dudelange nog vier wedstrijden in de voorrondes van de Champions League (tegen Santa Coloma en Maribor).

* MOUSSA SANOGO, in november nog op proef bij het Amerikaanse DC UNITED uit Washington, zet zijn voetballoopbaan verder in VIETNAM. Hij speelt er bij VISSAI NINH BINH in de historische oude hoofdstad van Vietnam Hoa Lu. Het team, gesponsord door de cementindustrie daar, heeft naast het profvoetbalteam ook een professioneel basket- en volleybalteam. Moussa Sanogo is de tweede gewezen Beveren-speler die aan de slag gaat in Vietnam. Eerder begon Jimmy Mulisa zijn indrukwekkende voetbalreis rond de wereld in Vietnam .

* Op 6 januari tekende gewezen WB-middenvelder ZARKO JELICIC een contract bij de Servische tweede klasser DONJI SREM. Donji Srem, tweede in het klassement na Novi Sad staat momenteel op een promotieplaats. Zarko vertrok na de ondertekening onmiddellijk met zijn ploeg naar het Turkse Antalya om er de terugronde die begint half februari voor te bereiden.

RB