StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (6 april 2012)



* LUCIANO OLGUIN speelt opnieuw in China. Na zijn zware schedelbreuk en lange inactiviteit kreeg Luciano Olguin geen nieuw contract bij de Chinese topper Tianjin Tede (ook trainer Arie Haan diende op te stappen). Even werd hij gesignaleerd bij Fc Bontang in Indonesië maar uiteindelijk koos Luciano opnieuw voor China waar hij op 17 maart arriveerde bij Hohhot Dongjin, een tweede klasser uit Shenyang, een stad met 7,2 miljoen inwoners in het noorden van het land. Olguin moet, na zijn operatie nog minstens een half jaar met een beschermend hoofddeksel spelen (zoals Chelsea-doelman Cech).

* Een andere gewezen Beveren-aanvaller JIMMY MULISA stapte half maart over naar de Thaise bekerwinnaar OSOTSPA FC uit Saraburi. Bij Osotspa spelen nog vier buitenlanders (2 Japanners, 1 Braziliaan en 1 Zuidafrikaan).

* ROBBY BUYENS, in de loop van het seizoen ontslagen als trainer van KSV Temse traint vanaf volgend seizoen vierde klasser Terjoden-Welle. SADIO BA mocht als oefenmeester van Rc Mechelen ook zijn contract verlengen.

* JORDI CATHOIR door de komst van trainer Colin Andrews een beetje op een zijspoor geraakt bij Temse speelt volgend jaar bij eerste provincialer Melsele. Ook OLIVIER VAN GOETHEM, kleinzoon van gewezen Beverenspeler Leon Geleyn verlaat Temse. SIDY CEESAY tekende wel bij voor een seizoen.

* Doelman TRISTAN PEERSMAN staat na anderhalf jaar afwezigheid terug in doel. Hij depaneert het in nood verkerende HERK, actief in vierde klasse C. Tristan miste zijn debuut niet want in zijn eerste match won Herk met 3-1 van Oosterzonen.

* In het internationale voetbal was er de afgelopen weken veel aandacht voor de hartstilstand van de Congolees FABRICE MUAMBA van Bolton. In augustus 2005 was Muamba nog te gast op de Freethiel. Hij speelde er met Arsenal 3-3 gelijk tegen KSK Beveren. Twee van de Arsenal-goals kwamen van de onvermijdelijke ROBIN VA PERSIE. Kapitein van de Gunners was toen CESC FABREGAS.

* Gewezen Beverenverdediger MARVIN PEERSMAN scheurde zijn kruisbanden en is voor minstens zes maand uit. Hetzelfde overkwam eerder al YANNICK AERTS...die hoopt deze zomer terug te kunnen aansluiten bij de A-kern van SK St-Niklaas.

* MANU EBOUE mag de eerste landstitel vieren uit zijn loopbaan. Met bijna tien punten voorsprong is GALATASARAY de verdiende kampioen in Turkije. Genclerbirligi, de ploeg waar Waasland-Beveren de voorbije zomer tegen speelde staat op een gedeelde vijfde plaats. Eboue scoorde twee keer in 26 matchen (hij miste een aantal partijen door de Afrikaanse landenbeker maar was voor de rest een onbetwistbare titularis bij Galatasaray).

RB