StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (28 april 2012)



* JIMMY SMET hangt de schoenen aan de haak.
In 1989 haalde KSK Beveren Jimmy weg bij Sinaai als tweedejaarsminiem. Met o.a. Frank Magerman en Gill Swerts in de ploeg werden ze tweede na Anderlecht in het kampioenschap. Het jaar nadien mocht Jimmy voor het eerst uitkomen voor de nationale ploeg, bij de knapen in een duel tegen Nederland. Zes jaar lang bleef hij een vaste waarde bij de Rode Duivels (knapen, scholieren en uefa's). In 1996 debuteerde hij in de Beverse eerste ploeg in een een vriendschappelijk treffen tegen Melsele. In het kampioenenjaar in tweede klasse(96-97) mocht hij twee keer aantreden. In eerste klasse ontpopte hij zich als een vaste waarde en speelde in drie seizoenen 83 eerste klassewedstrijden voor Beveren. In de zomer van 2000 verkocht het noodlijdende KSK Beveren hem aan de Griekse eerste klasser Iraklis Saloniki. JImmy onderging een ware metamorfose : hij liet zijn lange haren en paardenstaart knippen. Griekenland werd geen onverdeeld succes, hij speelde er 13 matchen. Hij kwam terug naar de Belgische eerste klasse, eerst bij RWDM, nadien bij Lierse...beide teams geraakten in de financiële problemen en Jimmy heeft nog heel wat geld te goed. Nadien volgden nog twee jaar RS Waasland maar op zijn 30ste besloot hij te stoppen omdat hij in zijn geboortedorp een groentenwinkel opstartte. Vorig jaar besloot hij opnieuw op lager niveau te herbeginnen bij Kallo maar veelvuldige blessures maken nu definitief een eind aan zijn voetballoopbaan. Volgend seizoen wordt hij assistent-trainer bij tweede provincialer Sinaai.

* De flamboyante ex-Beverenmiddenvelder BOB COUSIN speelt volgend seizoen voor vierde klasser KVK IEPER. De Westvlamingen kunnen misschien wel in derde aantreden het komende jaar want ze spelen al zeker de eindronde want ze wonnen de tweede periodetitel. Alleszins een verrassende keuze van de Fransman want hij kan terugblikken op twee goede seizoenen bij Eendracht Aalst. Cousin is nog maar de tweede ex-Beverenspeler die bij Ieper gaat spelen. In de jaren zestig speelde HILAIRE SMET voor White Star Ieper (KVK Ieper ontstond in 1974 uit een fusie van Cercle en White Star Ieper). Trainer ROBERT GOETHALS was wel ooit ook oefenmeester in zijn geboortestad Ieper.

* Vierde klasser St-Gillis ontsloeg vier wedstrijden voor het einde van de competitie haar oefenmeester CARL DE WILDE . Carl De Wilde was enkele jaren beloftentrainer op de Freethiel en op de slotdag van het seizoen 2008-2009 fungeerde hij zelf als hoofdcoach nadat Alex Czerniatinsky zijn ontslag had gegeven.

* MOHAMMED DIALLO mocht op 10 april een zoveelste hoogtepunt beleven in zijn wonderlijke loopbaan die hem al in Zwitserland, Israël en Zuid-Afrika bracht. Eind januari verhuisde hij naar Corsica om er bij derde klasser Gazelec Ajaccio te gaan spelen. Die club promoveerde vorige zomer en doet nu ook volop mee in de titelrace richting tweede klasse. In de strijd om de Franse beker versloeg Ajaccio al twee eerste klassers, nl. Toulouse en Montpellier. In de halve finales mocht het thuis aantreden tegen het grote Lyon. De match werd gespeeld in het grotere stadion van stadsrivaal AC Ajaccio, dat uitkomt in eerste klasse. In een uitverkocht kolkkend stadion kon de derde klasser een uur stand houden ondanks het feit dat het halfweg de eerste helft met tien verder moest na een uitsluiting. DIALLO mocht het laatste kwartier vol maken in deze historische wedstrijd voor Gazelec die uiteindelijk op 0-4 eindigde. Vorig weekeind stond Diallo wel in de basis in de met 0-1 gewonnen match op Rouen waardoor Ajaccio leider werd in National.

RB