StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (21 mei 2012)



* Het voetbal floreert in Beveren. Waasland-Beveren promoveert na het winnen van de eindronde, KSK Kallo pakte overtuigend de titel in derde provinciale, Melsele B schreef geschiedenis door als allereeerste B-ploeg een titel te pakken in vierde; Haasdonk kon een eindrondeticket bemachtigen en YB SK Beveren verbaast iedere week vriend en vijand door de massale belangstelling van haar fans op iedere wedstrijd. Daar mocht VRASENE niet bij achterblijven. Ook zij pakten een eindrondeticket en wonnen bovendien de HOFMANCUP, de beker van Oost-Vlaanderen. Toch wel een prestigieuze prijs want aan de Hofmancup nemen ALLE ploegen (verplicht door de KBVB Oost-Vlaanderen) uit provinciale, gaande van eerste tot en met vierde, deel. Wie de kwartfinales haalt mag het jaar daarop deelnemen aan de Belgische Beker. Winnaar Vrasene dat het haalde van HOUTEM met 2-1kreeg voor zijn zege 1250 euro plus nog eens voor 750 euro aan sportmateriaal geschonken door sponsor Hofman en uiteraard een beker. Trainer BERT CLUYTENS zag volgend team de beker pakken na verlengingen : Van De Putte, Van Gijsel(Joris), De Breucker, Praet, Keymolen, Joerie Seynaeve, Hendrickx, Jonas Seynaeve(Meiresonne), De Koning(De Groof), De Langhe, Van Osselaer(Janssens). Van Sant en Van Puyvelde bleven op de bank. Invaller De Groof zorgde in de verlengingen voor de winnende treffer nadat De Langhe in de tweede helft de 1-0 achterstand had weggewerkt.

* Ook in de laatste wedstrijd van de doublures van Waasland-Beveren tegen Heist werden een aantal testers opgesteld. De Spanjaard Esteban Cassagolda deed voor de derde keer op rij mee. Daarnaast speelde als flankverdediger ROBBE DE WITTE van AA Gent. De Witte komt uit de Beverse jeugd, speelde met de schoolploeg van KA Beveren het WK in Turkije en ging daarna bij Lokeren en Gent spelen. Derde tester was een 25-jarige zwarte aanvaller met dubbele Nederlandse-Ghanese nationaliteit, BERNARD QUAINOO. Quainoo woont als sinds zijn kindertijd in Nederland, debuteerde bij Eindhoven waar PSV hem in 2002 weghaalde. Hij werd Nederlands jeugdinternationaal en ging testen bij Manchester United en Tottenham. In de jeugd van PSV speelde hij daar samen met o.m. Kristof Goessens en Sep De Roover. Vanaf 2006 werd hij door PSV uitgeleend aan respectievelijk Helmond, Haarlem en Den Bosch. In 2010 raakte hij zwaar geblesseerd, verloor bijna een jaar en door zijn Britse connecties belandde hij in Londen bij Stortford FC. Dit seizoen onderhield hij zijn conditie bij Burton Albion. Zowel Quainoo als Cassagolda scoorden voor WB tegen Heist.

* AARON VERWILLIGEN mocht op de laatste speeldag tegen Heist zijn competitiedebuut vieren en was daarmee de 27ste speler die dit seizoen aan de bak kwam. Alleen derde keeper WANNES VAN DOOREN is de enige van de A-kern die niet op het terrein kwam. Hij kwam wel in actie in de vriendschappelijke wedstrijden tegen VV Clinge en Antonia Zoersel.

* Ex-spits IVAN BOZIC verhuisde in februari van Sibenik naar tweede klasser DRAGOVOLJAC en scoorde ZEVEN keer in negen matchen voor zijn nieuwe club.

* DAVID MEUL promoveert met Willem II naar de eredivisie en ook MOHAMMED DIALLO, die de laatste maand een basisplaats wist te versieren promoveert met Gazelec Ajaccio naar de Franse tweede klasse. Tot slot mocht ook David Van Hoyweghen de promotie vieren met Merksem, dat dus volgend seizoen in Bevordering mag aantreden nadat het de eindronde won.

RB