StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (02 juli 2012)


* Ex-verdediger OLIVIER SURAY wordt de nieuwe trainer van de club met stamnummer 5, LEOPOLD UCCLE die volgend seizoen uitkomt in bevordering. Eerder was hij als oefenmeester aan de slag bij Morialmé en Gerpinnes. Het afgelopen seizoen was hij aan de slag in Mauritius.

* PIETER COLLEN hangt de schoenen aan de haak. De verdediger, ooit door Boskamp naar de Freethiel gebracht, woont al een tijd in Rotterdam en zal nog wel af en toe meespelen met de veteranen van Feyenoord. Professioneel is hij al een tijdje aan de slag bij het lifestyleplatform LAF (Life after Football) van ex-profspeler Regi Blinker...ook Gilles De Bilde werkt daarvoor.

* MICHAL ZEWLAKOW won de Poolse beker met Legia Warschau na een 3-0 zege tegen Ruch Chorzow. Met 102 A-caps is Zewlakow Pools rekordinternationaal. Hj blijft volgend seizoen bij Legia. Broer MARCIN ruilt GKS Belchatow voor een andere Poolse eerste klasser Korona Kielce.

* De eerste oefenmatch op ZELE zit er op. Met Bavo De Witte en Lars Kint spelen er twee ex-Beverenspelers in de ploeg. In het verleden speelden heel wat ex-Beverenspelers in Zele. Uiteraard de twee goudhaantjes FILIP DE WILDE en HANS CHRISTIAENS die vanuit de jeugd van Zele het via Beveren tot internationaal schopten. In de jaren 50 kwam ANDRE VAN DEN BROECK die bij Zele Belgisch B-internationaal werd een jaartje naar de Freethiel. Flor Van De Velde was ooit speler-trainer bij het toenmalige Scela Zele. Heel wat Beverse eerste klassers verhuisden in hun nadagen naar Zele, in chronologische volgorde John Van Abbeny, André Van Esbroeck, Antoine Van Hove, Theo Bordui, Benno Pintens, Rudy Peersman, Jan Pieters, Marc Palmaerts, Bert Cluytens, Roel Van Den Bergh, Steven De Smet, Andy Vereertbruggen, Glenn Piessens, Matthias Van Gijsel, Tim De Bondt en Johan Van Rumst. Twee Beveren-spelers werden er ooit trainer, de ene(Toon Pfaff) al met wat meer succes dan de andere(Wim Hofkens).

* IBRAHIMA DIALLO speelt de volgende twee seizoenen bij de Franse tweede klasser SCO ANGERS (en niet Guingamp zoals eerder op de club-website stond te lezen). Angers is de club waar ooit JEAN-MARC GUILLOU werd verkozen tot speler van de eeuw...ook REGIS LAGUESSE heeft een spelersverleden bij Angers.

RB