StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (14 juli 2012)


* Enkele gewezen Beveren (of Waasland-Beveren)-spelers zijn al volop Europees bezig ... en met succes. JULIEN TOURNUT, die met Dudelange kampioen werd in Luxemburg, verpletterde in de voorronde van de Champions League TRE PENNE uit San Marino met 7-0 en 0-3 uit. De volgende tegenstander wordt FC Salzburg, in een redelijk ver verleden nog te gast op de Freethiel voor een oefenmatch tijdens de winterstop in een seizoen toen de Oostenrijkers verrassend de finale van de Uefa Cup haalden. Beveren speelde toen gelijk op de Freethiel.

* Ook REGILIO SEEDORF kan verder bekeren. Hij is de eerste ex-Beverenspeler die actief is in ARMENIË. Seedorf speelt daar bij GANDSAZAR KAPAN en die konden Streymur uit de Faroeur uitschakelen, niet zonder moeite. Op de Faroeureilanden werd met 3-1 verloren maar in de terugmatch werd het nog 2-0 na twee late goals. Seedorf en zijn maats moeten het nu opnemen tegen SERVETTE GENEVE : de Zwitsers schakelden in 1979 SK Beveren uit in de EC I.

* OUSMANE TRAORE, de afgelopen twee seizoenen aan de slag bij Turnhout, tekende deze zomer een contract voor de Franse tweedeklasser STADE LAVAL. Hij scoorde al direct in de eerste oefenmatch tegen Tours. In de tweede partij tegen Le Mans kwam hij een andere ex-Beverenspeler tegen, ZITO.

* Ex-Beverentrainer RENE DESAYERE (René was zelfs twee keer trainer op de Freethiel) gaat het komende seizoen aan de slag als hoofdscout bij Beerschot, de club waar het ooit allemaal begon voor hem. Hij wordt bovendien ook "personal coach" op het Kiel.

RB