StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (8 augustus 2012)


* Voor JURGEN CAVENS wordt de volgende uitwedstrijd, op STANDARD een heel speciale. In de zomer van 1999 verhuisde de toen 19-jarige A-internationaal van Lierse naar Standard voor het toen fenomenale bedrag van 90 miljoen BF. Hij kreeg van D'Onofrio een 5-jarig contract maar werd reeds na één maand doorgesluisd naar de Franse topclub Olympique Marseille. Jurgen speelde bij die mytische ploeg 7 keer en scoorde tegen Lorient. Hij keerde terug naar Standard dat hem later ook nog uitleende aan Twente en AA Gent. OP 19 augustus wordt Jurgen Cavens 34. Ook de 19-jarige Franco ZENNARO heeft een Standard-verleden. In 2010 mocht hij als 17-jarige debuteren tegen Rc Genk. Begin augustus werd Franco opgeroepen voor de nationale trainingen van de U-20. Reeds vijf jaar lang maakt hij deel uit van de Belgische nationale ploeg. Zo leerde hij in augustus 2011 voor het eerst de Freethiel kennen toen hij geselecteerd werd voor de Belgische U-19 dat in Beveren Denemarken partij gaf...het bleef toen 0-0 en bekendste Belgen waren toen Ozturk(nu GBA), Rits(Ajax), Van Der Bruggen(AA Gent), Van Tricht(KV Mechelen) en doelman Lemaire(nu Lokeren).

* THEO CUSTERS gaf vlak voor de start van de voorbereiding om persoonlijke redenen zijn ontslag als trainer van vierde klasser HASSELT. Ex-Waasland-Beverenspits VICENZO VERHOEVEN bleef wel bij de club en scoorde twee keer in de eerste bekermatch van de Limburgers. Ook in de tweede bekerpartij won Hasselt overtuigend tegen Everbeur en scoorde Verhoeven opnieuw.

* Nog een andere ex-spits HARRIE GOMMANS was op proef bij het Zweedse Hammarby maar kreeg er geen contract. Nadien trok hij naar De Graafschap maar die wilden ook niet voldoen aan de zware eisen van de spits.

RB