StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (17 augustus 2012)


* Manu Eboue en Yaya Toure kunnen een trofee bijschrijven op hun reeds goedgevuld palmares. Beiden wonnen met hun club de Supercup. Yaya Toure en Manchester City klopten Chelsea met 3-2, Yaya scoorde. Eboue won met Galatasaray de geladen derby tegen Fenerbache, ook al met 3-2.

* In de Belgische Beker scoorden ook enkele ex-Beverenspelers beslissende doelpunten. Pieter Vervaet zorgde voor de 1-2 winst van Bornem op Witgoor Dessel, Vinnie Verhoeven scoorde de enige goal voor Hasselt op Meux...voor Hasselt was het reeds de derde bekerpartij en telkens wist Verhoeven te scoren. Ieper won vlot van Zoersel met 0-4 en één van de treffers kwam van Bob Cousin. Ook Temse wist met 0-3 te winnen op Couvin-Mariembourg, een zeer gevleide zege want doelman Tim Renier hield de thuisploeg van enkele zekere goals. Naast Renier staan nog twee ex-Beverenspelers in de basis bij Temse, Kristof De Witte en Sidy Ceesay.

* De Olympische Spelen zijn voorbij. Eén ex-Beverenspeler maakte het allemaal mee; Doelman KHALID FOUHAMI is immers keeperstrainer van de Marokkaanse Olympische ploeg die zich onder leiding van trainer Pim Verbeeck kon plaatsen voor de eindronde op de Spelen. Marokko speelde 0-0 gelijk tegen Spanje, 2-2 tegen Honduras en verloor met 1-0 van Japan.

* Jean-Paul Kielo-Lezi ligt nog steeds onder contract bij Waasland-Beveren. Hij traint en speelt met de B-kern. Jean-Paul werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Congo die op 9 september en 10 october tegen Equitoriaal Guinea moet spelen in de voorronde van de wereldbeker. De Franse coach Claude Leroy die in de jaren 80 successen boekte met Kameroen - met o.m. EUGENE EKEKE in de ploeg riep een selectie van 45 spelers op waaronder Kielo-Lezi. De helft daarvan speelt in Congo zelf...zij moeten reeds op 29 augustus naar Kinshasa, de buitenlanders uit de selectie worden op 4 september in de hoofdstad verwacht.

* Emanuel SARKI is op proef bij het Deense Brondby, ex-spits Amodou Abdullei, vorig jaar nog bij het Luxemburgse Dudelange test dan weer bij het Poolse LKS Lodz.

RB