StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (25 augustus 2012)


* Met ROEL VAN HEMERT en BAS SIBUM hebben we twee Nederlanders in de kern. Heel wat Nederlanders passeerden al de revue op de Freethiel. Hieronder vindt u een complete lijst in chronologische volgorde (sommige spelers kwamen niet verder dan het doublureselftal) Raymond De Smedt, Ronald De Bats, Georges Gernaert, Patrick Verhoosel, Toon De Bruyn, Hans Engbersen, Fonny Van Der Vloedt, Wim Hofkens, Akke Ganpat, Hades Ganpat, Kees Stoutjesdijk, Rini Stoutjesdijk, Erik Van Kessel, Erik Viscaal, Peter van Velzen, Peter Van Vossen, Edwin Van Ankeren, Maurice Van Ham, Tom Boskamp, Robert Roest, Willem Massoels, Martin Van Ophuizen, Remco Torken, Regilio Seedorf, Frank Danquah ( Daarmee zijn de Nederlanders geen recordhouders want ooit speelden er 31 Ivorianen op de Freethiel al kwamen die niet allemaal van Jean-Marc Guillou).

* Nieuwe spits MOHAMMAD GHADIR is nog maar 21 maar heeft toch heel wat internationale ervaring. Zo speelde hij niet minder dan 15 Champions Leaguematchen en 3 matchen in de Europa League. Tegenstanders waren Banja Luka, Maribor, Larnaca (waar hij de enige goal maakte), Dinamo Minsk, Schalcke 04, Glentoran, Aktobe, Red Bull Salzburg (waartegen hij twee keer scoorde), Bayern Munchen, Juventus en Bordeaux. In de dubbele confrontatie met Rc Genk bleef hij op de bank. Als 18-jarige was hij nadrukkelijk in beeld bij Heerenveen en Hoffenheim. In juli 2008 speelde hij in Noord-Ierland met de nationale U19 tegen België, Eli Ohana, ex-KV Mechelen was toen zijn coach.

* Kielo-Lezi naar Albanië.
Door de vele aankopen, maar vooral omdat hij vorig seizoen ontgoochelde, was Jean-Paul Kielo-Lezi overbodig geworden in de ruime A-kern van Waasland-Beveren. Jean-Paul wordt nu voor een seizoen uitgeleend aan de Albanese kampioen Skanderbeu. Dit weekend begint de Albanese competitie, maar wellicht is Kielo-Lezi voor het openingsduel nog niet speelgerechtigd.

RB