StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (5 september 2012)


* Twee interlands op de Freethiel

Donderdag en maandag a.s. spelen de BELGISCHE BELOFTEN twee interlands op de FREETHIEL. Noorwegen en Ijsland zijn de tegenstanders. Het is niet de eerste keer dat nationale ploegen op de Freethiel actief zijn. Een overzicht.

De allereerste interland op de Freethiel had plaats in mei 1963, het was een match België-Nederland voor doofstommen. In die tijd was dat een jaarlijkse traditie om afwisselend in België en Nederland te spelen. Op 23 mei 1977 was er Griekenland-Engeland voor beloften in Beveren en dat naar aanleiding van de eindronde van het EK dat in 1977 plaats vond in België.

Op 27 april 1983 was er de belofteninterland België-DDR met twee Beverse spelers in de ploeg (Filip De Wilde en Peter Creve) naast o.m. Van Der Elst, Claessen, Thans, Van Der Linden en De Wolf. België won met 4-2. Vier jaar later, op 6 mei 1987 was er een uefa-interland België-Polen met de Beverenaars Koen Mannaerts en Tom Van Der Goten (naast o.m. Glen Dillens en Gert Verheyen... bij de Polen doelman Klak) .

Op 18 november 2003 speelden de U19 tegen Nederland. Nederland won met 0-1 en op de Beverse tribune zaten corifeeën als Jaak Swart, Johan Boskamp, Ruud Gullit, Gill Swerts, Guido Mallants , Herman Helleputte...

Vorig jaar op 11 augustus ten slotte was er de U19-match tussen België en Denemarken die op 0-0 bleef steken. FRANCO ZENNARO was van de partij naast o.m. Rits(Ajax), Bruno(Anderlecht), Van Tricht(Mechelen) en Van Der Bruggen(Gent).

RB