StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (17 september 2012)


* In Vietnam zit de competitie er op. Oud-speler MOUSSA SANOGO kan terugblikken op een geslaagd eerste seizoen in de Vietnamese eerste klasse. Met 12 competitiegoals werd hij clubtopscorer bij NIN BINH. Zijn ploeg werd 8ste in het eindklassement. In de laatste partij tegen kampioen Da Nang dat moest winnen om de titel te behalen kon Sanogo de eerredder maken.

* ZORAN KOKOT zit na twee seizoenen Iran terug in eigen land bij SLAVIA SARAJEVO. Na 4 speeldagen staat Slavia mee op kop. Kokot zorgde in de eerste match voor de enige treffer die zijn club een 1-0 zege opleverde.

* JIMMY MULISA speelt opnieuw in België. Na zijn half jaar op de Freethiel speelde hij achtereenvolgens bij het Roemeense Piatra Neamt, Shaktar Karagandy en Vostok Oskemen uit Kazachstan, APR Kigali uit Rwanda en Osotspa Saraburi uit Thailand. Mulisa wordt nu de nieuwe spits van tweede klasser Tubeke, ook HERVE ONANA speelt bij Tubeke.

* Jean-Paul Kielo-Lezi speelt het komende seizoen bij derde klasser Deinze waar hij ploegmaat wordt van Jan Masureel. Op de website van de Albanese kampioen Skenderbeu werd een week eerder nochtans zijn komst naar Albanië officieel aangekondigd. . In januari was Jean-Paul al op proef bij Skenderbeu maar hij besloot toen bij Waasland-Beveren te blijven. Jean-Paul miste zijn debuut niet, hij scoorde al na 3 minuten tegen Rc Mechelen.

* Ex-doelman GRAHAM STACK, die even in beeld was bij het Schotse Glasgow Rangers dat voor meer dan 40.000 toeschouwers per match uitkomt in de vierde klasse, speelt dit seizoen uiteindelijk bij BARNET, een Londense club op wiens terrein de doublures van Arsenal hun thuiswedstrijden betwisten. Na zijn vertrek in Beveren in 2003 speelde hij o.m. bij Arsenal, Millwall, Reading, Leeds, Wolverhampton Wanderers, Plymouth Argyle en het SChotse Hibernians.

* De Belgische U19 verloren met 1-2 van Engeland. Colin CVoosemans zat op de bank? Franco Zennaro mocht invallen. RB