StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (18 oktober 2012)


* Gewezen spits EDWIN VAN ANKEREN werd gebombardeerd tot hoofdtrainer bij ALMERE CITY. HIj vervangt er de ontslagen coach Dick De Boer. Eerder was Van Ankeren al eens enkele weken hoofdtrainer geweest bij Omniworld, ook al in de Nederlandse tweede klasse.

* Na 9 maand revalideren stond verdediger YANNICK AERTS enkele weken geleden opnieuw in de basis bij SK St-Niklaas. Hij verving er de geblesseerde MICHAEL VAN HOEY. Naast Aerts en Van Hoey behoren nog wat ex-Beverenspelers tot de A-kern van St-Niklaas : Enzo Neve, Roy Bultheel, Jordy Maes en Thibeau De Vos. De twee laatsten speelden bij de jeugd van Beveren en vertrokken op jonge leeftijd naar de jeugdploegen van Club Brugge.

* Deze zomer passeerden heel wat testers de revue op de Freethiel. Sommigen van hen zijn ondertussen ergens anders onder dak, anderen zijn nog op zoek naar een nieuwe club. Meest bekende tester was uiteraard EMILE MPENZA. Nadien trok de aanvaller nog naar Spanje waar hij een viertal weken meetrainde bij vierde klasser ESTEPONA (in Beveren bekend omdat onze ploeg daar begin de jaren 90 ooit eens op winterstage was toen Boskamp hier voor het eerst trainer was). Nadien was Mpenza ook nog een week op proef bij het Engelse Crystal Palace maar ook daar kreeg hij geen contract. Eén van de Israeliërs die in Melsele meespeelde tegen St-Truiden staat nu in de basis bij Westerlo (Moshe Ben Lulu). De tweede Israeliër toen, Asael Ben-Shabat speelt terug in eigen land bij Ironi Ha Shara. Youssouf Adnane, die met WB meespeelde tegen Nordsjaelland speelde ondertussen al een paar keer mee met Evian. VICENTE ARZE, de Boliviaan die er bij was op Heerenveen kreeg uiteindelijk een contract bij Charleroi.

RB