StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (3 november 2012)


* De eerstkomende tegenstander van Waasland-Beveren op de Freethiel is Sc Charleroi. Trainer bij de Henegouwers is YANNICK FERRERA. Yannick heeft een verleden op de Freethiel. Yannick is de zoon van Francisko Ferrera en neef van gewezen Beveren-trainer Emilio Ferrera. Op 1 november 1999 werd Emilio aangesteld als nieuwe trainer van SK Beveren in opvolging van Stany Gzil. Tijdens zijn eerste seizoen op de Freethiel liet Emilio zijn neef enkele keren testen bij de Beverse doublures. In het seizoen daarop (2000-2001) kwam Yannick de Beverse B-kern versterken, hij was toen 21 en kwam over van KV Mechelen. Eerder kwam hij uit voor de jeugd van Anderlecht. Op zijn 18de kreeg hij ooit de kans om prof te worden bij het Spaanse Albacete maar hij voelde zich toen nog te jong om de stap naar het buitenland te wagen. In de loop van het seizoen onder zijn oom Emilio werd hij overgeheveld naar de A-kern en was hij bankzitter in de gewonnen thuismatch tegen Antwerp. 2000-2001 was een turbulent seizoen met heel wat betalingsmoeilijkheden en mede daardoor was er tijdens het seizoen en tijdens de winterstop geen enkele oefenmatch voorzien(dat moet een unicum zijn in de geschiedenis van de club)...mede daardoor kwam Yannick Ferrera nooit in actie met de Beverse A-ploeg. In de zomer van 2001 verhuisde hij naar Strombeek, op dat moment een tweede klasser.

* Eerste provincialer JV Kruibeke breidde zijn trainersstaf uit met LUDO JANSSENS, onlangs ontslagen bij reeksgenoot Kemzeke. Ludo krijgt een plaats naast hoofdtrainer LUC DE ROOVER, beiden krijgen een evenwaardige verantwoordelijkheid.

* YVES SOUDAN volgt Thierry Pister op als trainer van vierde klasser Olympic Charleroi. Pister op zijn beurt zit nu bij Rc Mechelen. Soudan was eerder al eens trainer bij Olympic, club waar hij ook nog in de spits heeft gestaan. Tussen 1991 en 1993 was hij aanvaller op de Freethiel. SADIO BA, die de baan moest ruimen voor Pister in Mechelen kreeg dan weer een nieuwe job bij een andere derde klasser Woluwe-Zaventem

* WESLEY DE SMET, afkomstig uit Bazel maar lange tijd uitkomend voor Beveren (Wesley is de zoon van Ex-Beerschot en Liersespeler Leo) speelde de afgelopen jaren bij Knokke. Hij was er één van de sterkhouders bij de eerste provincialer getraind door Henk Houwaart. Vorig seizoen viel Wesley uit met een zware knieblessure. Na een operatie diende hij definitief de shoes aan de haak te hangen. Voor Knokke betekende zijn afwezigheid een zware aderlating want de club degradeerde naar tweede.

* Gewezen Beveren-aanvoerder JONATHAN JOSEPH-AUGUSTIN moet op zoek naar een nieuwe club. Zijn contract bij het Canadese Edmonton Fc werd niet vernieuwd.

RB