StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (15 november 2012)


* Met de komst van Club Brugge verwelkomen we met BJORN VLEMINCKX een ex-speler op de Freethiel. Bjorn die op 1 december 27 jaar wordt speelde tussen 1995 en 2005 voor KSK Beveren. Daarvoor was hij actief bij Excelsior Puurs en SV Bornem. Op zijn 17de debuteerde hij in de Beverse eerste ploeg onder Herman Helleputte in een thuismatch tegen KV Mechelen (op 5 april 2003 , 6-0). In totaal zal Bjorn Vleminckx 40 eerste klassematchen spelen voor Beveren en daarin 3 keer scoren. Hij mocht ook invallen tijdens de verloren bekerfinale tegen Club Brugge. Het jaar nadien scoorde hij in de uefa-cup op Dinamo Zagreb.

Als jeugdspeler was Vleminckx verdediger maar beloftencoach DANNY PFAFF maakte er een spits van.

In 2005 werd hij uitgeleend aan tweede klasser KV Oostende. Dat werd niet echt een succes. Bij KV Mechelen brak hij echter wel door. Daarna volgde een lucratieve transfer naar Nec Nijmegen waar hij met 23 goals in 2010-11 Nederlands topscorer werd. Hij was na Luc Nilis de enige Belg die daar in slaagde. Club Brugge betaalde uiteindelijk 3 miljoen euro voor de spits en Bjorn heeft in Brugge een contract tot medio 2016. Vleminckx werd ook reeds 3X Belgisch A-internationaal.

* De Ivoriaan ALEXANDRE TOKPA speelt sinds kort bij de derde klasser KV Turnhout. Turnhout staat helemaal onderaan in het klassement. Het voorbije seizoen was Tokpa actief bij de Zwitserse tweede klasser Etoile Carouge uit Geneve. Tokpa is ook lesgever in de Academie Jean-Marc Guillou in Lier.

* GAL SHISH is opgeroepen voor de interland van Israel tegen Wit-Rusland. Het is voor Shish de vierde selectie dit seizoen.

RB