StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (6 december 2012)


* Niet alleen Waasland-Beveren maar ook YB SK Beveren wisselde van trainer. MARGINO DE KERF diende het gelag te betalen. Daar waren niet direct de slechte resultaten de oorzaak maar wel een verzuurde relatie met een groot deel van zijn spelers. Assistent Kurt Dierick neemt het over als trainer ad interim.

* Ook bij KSV Bornem moet men op zoek naar een nieuwe coach. YVES VAN BORM gaf daar zelf zijn ontslag om aan de slag te gaan bij reeksgenoot Deinze. Deinze miste compleet zijn start ondanks een aantal spraakmakende transfers als Jan Masureel en Jean-Paul Kielo-Lezi van WB. Yves Van Borm heeft ook een Bevers spelersverleden. Als 14-jarige werd hij door de KSK-scouts weggehaald bij Delta Londerzeel. Hij verbleef 4 jaar op de Freethiel en was die periode een vaste waarde in de Belgische nationale jeugdploegen (met als ploegmaats o.m. Alain Denil, Manu Karagianis en Luc Nilis). Op zijn 18de verliet hij Beveren voor derde klasser Zele waar hij vier seizoenen speelde. Later was hij actief bij Willebroek, Duffel,Hamme, Zuun, Merchtem, Londerzeel, Berlaar en Aartselaar. Bij die laatste ploegen was hij speler-trainer. Vanaf 2000 focuste Van Borm zich op het trainersschap. Hij behaalde zijn Uefa Pro-diploma en liep stage bij Frankie Vercauteren in Anderlecht, Franky Dury (Zulte Waregem), Mancini (Inter Milaan), Sollied (Olympiakos) en Houlier (OLympique Lyon). Sinds 2000 coachte hij Nieuwmoer, Willebroek-Meerhof, Hoogstraten, Lyra, Rc Mechelen en Bornem.

* Ex-spits YANNICK SALEM was onlangs op proef bij Antwerp : hij scoorde in de doublurespartij tegen Roeselare.

* CARL DE WILDE, ooit één match hoofdtrainer op de Freethiel (als vervanger van Alex Czerniatynski op de laatste speeldag in 2009) wordt de nieuwe beloftencoach op SK St-Niklaas.

* FRANK DANQUAH, de Nederlandse spits van Ghanese origine die in 2010-2011 twee competitiewedstrijden voor Waasland-Beveren speelde is terug aan de slag in Nederland. Danquah, pas 23 geworden heeft al heel wat ploegen op zijn CV staan : Fc Amsterdam, Ajax, Omniworld, Newcastle, Ferencvaros, Waasland-Beveren, Newcastle Benfield. Sinds oktober speelt hij bij Fc Chabab uit Amsterdam, een ploeg die uitkomt in de Nederlandse Topklasse(zondagreeks). De Topklasse in Nederland is het hoogste niveau van het amateurvoetbal (te vergelijken met onze derde klasse). Fc Chabab is een team met vooral Marokkanen in de ploeg.

RB