StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (26 januari 2013)


* JONATHAN ROWELL kreeg een contractverlenging bij WB voor twee seizoenen. Zijn marktwaarde volgens de toonaangevende website "transfermarkt.de" is ondertussen gestegen van 50.000 euro naar 400.000 euro.

* In die ranglijst staan voor Waasland-Beveren Jonas Ivens en Jordan Remacle op plaats één met een waarde van 1,2 miljoen euro. Verder volgen Colin Coosemans(700.000), Bas Sibum, Stijn De Smet, Gal Shish en Rachid Farssi(600.000), Siebe Blondelle(550.000) en Cedric D'Ulivo(500.00).

* Emanuel Sarki is met Wislaw Krakau op stage in het Turkse Belek. Hij speelde mee met Krakau tegen het Duitse Energy Cottbus.

* Gewezen Beveren-doelman RUBIN DANTSCHOTTER die vorig jaar nog bij het Nederlandse Sparta Rotterdam actief was ging in de loop van de heenronde naar de Westvlaamse tweede provincialer Koekelare. Blijkbaar was er iets niet in orde met de overgang want Koekelare verliest de punten die het in vijf matchen haalde met Dantschotter in doel. Voor de terugronde is de overgang wel in orde.

* IVAN BOZIC, ooit spits bij Beveren( in het seizoen 2005-06) scoorde in de Chinese tweede klasse 7 goals in 15 matchen voor Yanbian Baekdu Tigers. Toch moet hij daar vertrekken omdat in China sinds dit jaar een regel geldt van maximum vier buitenlanders.

* Op dit moment wordt in Zuid-Afrika de Africacup georganiseerd. Bij Ivoorkust zijn ZEVEN ex-Beverenspelers geselecteerd : Copa, Eboue, Boka, Lolo, Yaya Touré, Romaric en Gervinho. Alle wedstrijden worden live uitgezonden door Eurosport.

* MARVIN PEERSMAN was vrijdag te gast met zijn club FC DORDRECHT voor een oefenpot tegen Anderlecht. Marvin en zijn maats verloren met 3-2.

RB