StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (26 maart 2013)


* Beloftenwedstrijd van maandagavond uitgesteld.
Het is in deze clubvoetbalarme tijden lastig om het voetbalvlammetje brandende te houden en daarom deze mix van Freethielsprokkels en Gele Ditjes, Blauwe Datjes.
De beloften van Waasland-Beveren zouden in principe maandagavond jl. 25 maart hun collega’s van Kortrijk partij hebben gegeven, maar omwille van de blijvende wurggreep van de weergoden, werd deze match afgelast. Weet het niet met zekerheid, maar ik denk dat in dit geval niet van uitgesteld kan worden gesproken, want volgens mij worden deze wedstrrijden van de reserven niet ingehaald.

* JORDI CATHOIR die dit seizoen vele maanden geblesseerd moest toekijken, blijft ook volgend seizoen bij Svelta Melsele. Zijn Beverse maat van weleer STEVEN VAN GENEUGDEN die dit jaar geen vaste stek kon bemachtigen bij Melsele, verhuist naar de buren van Kallo.

* Israël blijft in zijn poule tweede na Rusland. Het speelde knap 3-3 gelijk tegen Portugal en houdt zo voorlopig Portugal achter zich. GAL SHISH bleef negentig minuten op de bank. Dinsdag 26 maart speelt Israël op Noord-Ierland. De Belgen ontmoeten dan opnieuw Macedonië. Ex-KSK Beverenspeler ARBEN NUHIJI speelde ooit VIJF interlands voor Macedonië waarvan de eerste twee als speler van Beveren.

* SK DE KLINGE lijkt goed op weg naar de titel in derde provinciale. Het telt in haar rangen o.m. Yorick Behiels, een paar jaar geleden nog bij de Beverse beloften en Tom De Jonghe die als Beverse jeugdspeler internationaal was en jaren bij Club Brugge speelde. Volgend seizoen wordt het team versterkt met MATHIAS VAN GIJSEL die voor SK Beveren nog uitkwam in tweede klasse.

RB