StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes                 voetbal
door Rudy Beck
                                                  (16 april 2013)


* In de Europa-League haalde het Zwitserse Fc Basel onverwacht de halve finales door Tottenham te verslaan na het trappen van strafschoppen. Het team van Yapi Yapo overleefde een poule met Rc Genk, Sporting Lissabon en Videoton en schakelde daarna het Oekraiense Dnipropetrovsk en Zenit St-Petersburg uit. Na de winterstop was Yapi Yapo een tijd uit na een malaria-aanval, een probleem dat hij ook in Beveren kende en was er daarom niet bij tegen Tottenham. Zijn contract loopt af op 30 juni en Yapi verlaat bijna zeker Basel. Yapi Yapo heeft met zijn twee Zwitserse clubs Young Boys Bern en Fc Basel ondertussen wel al 22 Europese duels afgehaspelt. Misschien is hem in de halve finales tegen Chelsea nog wel speelgelegenheid gegund, al wordt dat afwachten want de kern in Basel bestaat uit 20 ervaren spelers die op dit moment allemaal wedstrijdfit zijn.

* In de doublureswedstrijd tegen Zulte-Waregem was er een Kosovaarse tester, FAZLIU ASTRIT. De 24-jarige spits scoorde een prachtige goal maar kon voor de rest niet overtuigen. Hij testte eerder dit jaar al bij de buren van SK St-Niklaas. Astrit speelt in eigen land bij KF Pristina waarmee hij de afgelopen jaren twee bekers en één titel won.

* Waasland-Beveren haalde de 24-jarige middenvelder ROBIN HENKENS weg bij KV Mechelen. Henkens is afkomstig van het Limburgse Stevoort (hij woonde daar drie huizen van René Van der Eycken) en kreeg zijn jeugdopleiding bij Rc Genk. Hij zat in een sterke lichting met Jelle Vossen, David Hubert en Christian Benteke. In januari 2009 werd hij uitgeleend aan tweede klasser Lommel. Onder trainer Franky Van der Elst werd hij daar een sterkhouder (90 matchen, 12 goals). In 2011 vertrok hij naar KV Mechelen waar hij 35 keer speelde in eerste klasse.

* Ex-spits VICENZO VERHOEVEN speelt volgend seizoen bij derde klasser Bornem. Verhoeven die dit jaar uitkomt voor vierde klasser Hasselt vervangt in Bornem PIETER VERVAET die naar Svelta Melsele komt.

* Zoran KoKot en Moussa Sanogo zijn goed bij schot bij hun clubs, de afgelopen weken scoorden ze beiden twee weken na één een goaltje voor respectievelijk Slavia Sarajevo in Bosnië en Ninh Binh in Viëtnam.

* Op zondag 21 april om 15u00 speelt YELLOW BLUE SK BEVEREN voor het eerst in zijn bestaan haar thuismatch tegen Overmere op het A-terrrein van de FREETHIEL. De ploeg is nog volop in de running voor een eindrondeticket dat promotie naar derde kan opleveren.

RB