StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (20 mei 2013)


* Zulte-Waregem deed tot de laatste speeldag mee om de landstitel...in de kranten werd uiteraard gerefereerd naar de titels van SK Beveren in 79 en 84. Het Nieuwsblad maakte daarin een grote fout : het stelde dat in 79 o.a. JM Pfaff en Erwin Albert in het team stonden en dat die twee vijf jaar later waren vervangen door Filip De Wilde en Ronnie Martens. Dat klopt uiteraard niet want ERWIN ALBERT was in beide titels een belangrijke pion. VIER spelers maakten deel uit van de twee kampioenenploegen, nl. Marc Baecke, Eddie Jaspers, Heinz Schönberger en Erwin Albert.

* MOUSSA SANOGO haalde fors uit in de Vietnamese eerste klasse. Tegen uittredend kampioen Da Nang scoorde hij in 22 minuten niet minder dan VIER keer en boog daarmee een 0-1 achterstand om in een 4-1 zege voor zijn club NINH BINH. Sanogo staat na tien speeldagen eerst in de Vietnamese topschutterslijst met zeven goals. In de top 10 slechts één Vietnamees, de rest zijn Nigerianen, Senegalezen, Brazilianen en Argentijnen.

* Ook Venance ZEZETO liet van zich horen bij de start van de nieuwe Finse competitie in tweede klasse. In de openingsmatch tegen zijn ex-ploeg Oulou scoorde hij twee keer, in de tweede wedstrijd pakte hij rood (twee maal geel in de eerste helft). Zijn ploeg Haka staat momenteel op kop in tweede klasse.

* Ook YANNICK SALEM heeft het scoren nog niet verleerd. Sinds februari speelt hij bij het Duitse Wulfrath ( in de buurt van Dusseldorf) en met zijn zeven goals tot nu toe zorgde hij ervoor dat zijn ploeg wegkwam van de laatste plaats.

* Slechter nieuws was er voor ex-verdediger SERGEI KRESIC (eind de jaren 60 één seizoen in Beverse loondienst). Na verlies tegen Rijeka, ooit Europacuptegenstander van Beveren, kreeg hij zijn ontslag als Technisch directeur bij Hadjuk Split. De afgelopen twintig jaar was Kresic die in Marbella gedomicilieerd is trainer bij Spaanse eerste en tweede klassers.

* De gemeente Beveren zorgde voor een unicum in het voetbal. Het had in alle vier de reeksen van het provinciale voetbal een vertegenwoordiger in de eindronde voor promotie. In eerste provinciale was dat Svelta Melsele, in tweede Vrasene, en derde HRS Haasdonk en in vierde YB SK Beveren.

* Ex-trainer RENE DESAEYERE die de afgelopen jaren in dienst was bij Beerschot als scout wordt de nieuwe hoofdtrainer van de Thaise eerste klasser Bec Tero Sassana, waar Stephane De Mol als coach werd ontslagen. Sassana heeft een samenwerkingsakkoord met Arsenal. Desaeyere zal er onder meer onze ex-speler ZARKO JELICIC tegenkomen. Die speelt er sinds februari bij eerste klasser TOT SC Laksi uit Bangkok, ploeg gesponsord door de nationale telecommunicatiemaatschappij. Jelicic scoorde al direct in de eerste match

* Sir ALEX FERGUSON stopt op 71-jarige leeftijd als coach van Manchester United waar hij 26 jaar lang aan de slag was als trainer. Hij won met United 13 titels, 5 FA-cups en 3 Europese bekers. In oktober 1983 was hij op de Freethiel als trainer van het Schotse Aberdeen, ploeg die toen Beveren moest bekampen in de Europacup II. Beveren speelde 0-0 gelijk thuis maar verloor in Schotland met 4-1.

RB