StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (3 juni 2013)


* Het voorbije weekeinde verliep rampzalig voor vier gewezen Beverse Ivorianen. Romaric, Zito, Diabis en Junior zagen hun clubs op de allerlaatste speeldag degraderen. ROMARIC zakte met Zaragossa naar de Spaanse tweede klasse. ZITO verloor met Le Mans waardoor het Laval van Ousmane TRAORE wel in tweede klasse bleef. Zito kan terugblikken op twee excellente seizoenen bij Le Mans. Hij is einde contract en kan rekenen op de belangstelling van Franse en Turkse eerste klassers. Fc Paris ten slotte degradeerde nog vrij onverwacht nadat het in de tweede ronde sterk was teruggekeerd maar in hun reeks zakken vier ploegen. Zowrel Diabis als Junior hebben nog een jaar contract in de Franse hoofdstad.

* Voor het eerst sinds 1996 doet België nog eens mee aan het Internationaal beloftentornooi van Toulon. In 1996 was KSK Beveren vertegenwoordigd in Toulon door DAVID VAN HOYWEGHEN die toen o.m. rechtstreeks in duel moest gaan met DAVID BECKHAM. België-Engeland eindigde toen trouwens op 0-1. In 1994 mocht KOEN CALUWE aantreden in Toulon en eind de jaren 80 was Eric Viscaal, toen nog bij PSV één van de blikvangers in het Nederlandse team.

* SK LONDERZEEL promoveert naar derde klasse en wordt dus één van de tegenstanders van Bornem en Temse. De club versterkte zich met DEAN VAN DE WINCKEL van het beloftenteam van Waasland-Beveren. Dean kreeg zijn opleiding bij Anderlecht en speelde de laatste twee seizoenen op de Freethiel. In Londerzeel vindt hij met Kenneth Stoclet nog een ex-Beverenspeler terug.

* ARTHUR BOKA verloor met 3-2 de bekerfinale met Stuttgart tegen Bayern Munchen. Het was voor Boka reeds zijn VIERDE bekerfinale. Alleen met Straatsburg slaagde hij er ooit in te winnen. Met Stuttgart verloor hij er twee en in 2004 ook met Beveren tegen Club Brugge.

RB